Image 1
Image 2

Azi, o nouă şedinţă de lucru a Cenaclului literar “Afirmarea”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Miercuri, 17 mai, începând cu ora 17, membrii Cenaclului literar “Afirmarea”, se reunesc într-o nouă şedinţă de lucru. Întâlnirea o să aibă loc la Centrul Cultural G.M. Zamfirescu din Satu Mare. În dorinţa de a stimula creatorii şi de această dată, poeţii şi prozatorii sunt puşi în faţa provocării de a citi din recentele creaţii. Se caută prin acest demers eludarea cutumelor şi impunerea unui alt mod de abordarea a şedinţelor cenaclului.

Cu alte cuvinte, la şedinţa de azi, cenacliştii sunt rugaţi să aibă asupra lor texte pe care să le citească în faţa colegilor de condei. Aducerea în spaţiul public a noului, a celor mai proaspete construcţii literare poate însemna un câştig pentru toţi, nu în ultimul rând un impuls necesar.
La şedinţa de lucru sunt aşteptaţi şi iubitorii de literatură, cei care sunt doar cititori şi comentatori ai fenomenului literar.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RENAȘTEREA ITALIANA

Rolul Femeilor și Revoluția Culturală în Renaștere

În cadrul claselor de elită din Renașterea italiană, femeile beneficiau de mai multe oportunități de a atinge un nivel relativ egal cu bărbații, cel puțin în plan intelectual. Un exemplu notabil în acest sens este Lucrezia Borgia, poate cea mai faimoasă femeie a epocii datorită reflectării în presa contemporană.

Ioan Cristescu, Director General al MNLR

CEL MAI MARE FESTIVAL LITERAR DIN ROMÂNIA: Doi scriitori sătmăreni, Dumitru Păcuraru şi George Vulturescu, invitaţi la Festivalul Internaţional de Poezie, Bucureşti, 11-17 septembrie 2023

În perioada 11- 17 septembrie 2023, la Bucureşti are loc la Bucureşti Festivalul Internaţional de Poezie. Cea mai prestigioasă manifestare literară din România, ediţia din acest an, a 13-a, se desfăşoară după cunoscutul dicton al lui Cicero, Inter arma silent musae, dar cu semnul întrebării la sfârşit. Adică în timp de război, între arme, muzele trebuie să tacă?