Avertizări trimise primăriilor din Satu Mare aflate în apropierea focarului de PPA din Săbişa – Maramureş | Informaţia Zilei

Avertizări trimise primăriilor din Satu Mare aflate în apropierea focarului de PPA din Săbişa – Maramureş

Scris de Ioan Aniţaş, 22 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Aşa cum scriam într-un număr anterior al ziarului nostru, în acest moment în judeţul Satu Mare este neînchis unicul focar de pestă porcină africană – PPA,la porcul domestic, în localitatea Bolda, comuna Beltiug.

Acestui focar i se adaugă cazurile de PPA la mistreţi, pe câteva fonduri de vânătoare. Situaţia pare să fie sub control. Iată că în urma confirmării focarului din Săbişa, judeţul Maramureş, după cum ne-a spus doctorul veterinar Nicolae Dumuţa, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor – DSVSA Satu Mare, au fost luate o serie de măsuri.

Potrivit datelor oficiale, ca urmare a focarului de PPA din Săbişa, în zona de supraveghere de până la 10 kilometri de focar sunt incluse şi localităţile Aciua, Borleşti şi Pomi de la noi din judeţ. Pentru a preveni răspândirea virusului, DSVSA Satu Mare a emis atenţionări pentru comunele limitrofe, în sensul respectării condiţiilor de biosecuritate, dar şi a altor măsuri impuse de legislaţia în vigoare. Cum în zona la care facem referire n-au fost semnalate până în acest moment focare de PPA în judeţ la porcul domestic, autorităţile sanitar-veterinare au intensificat controalele în ceea ce priveşte limitarea şi chiar interzicerea mişcării porcilor domestici.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345