Autorizaţiile de liberă trecere pentru autovehiculele de mare tonaj se eliberează online | Informaţia Zilei

Autorizaţiile de liberă trecere pentru autovehiculele de mare tonaj se eliberează online

 

Circulatie in Centrul Vechi din Satu Mare

Circulatie in Centrul Vechi din Satu Mare

Primăria Municipiului Satu Mare lansează platforma online de plată şi de eliberare a autorizaţiilor de liberă trecere pentru traficul greu: http://tir.primariasm.ro/

Platforma vine în sprijinul firmelor de transport marfă care vor putea solicita prin acest sistem online de plată eliberarea autorizaţiilor de liberă trecere în municipiu. Platforma este disponibilă începând de astăzi, 11 iunie, atât pe calculator, cât şi pe sistemele de telefonie mobilă. Plata se face direct de pe cardul bancar, fiind securizată.

Platforma oferă două posibilităţi: de a cumpăra autorizaţia rapid, fără înregistrare sau de a crea un profil de utilizator care să gestioneze mai multe autorizaţii. Pentru a uşura obţinerea autorizaţiilor pentru şoferii din afara ţării, platforma este disponibilă în 3 limbi.

Reprezentanţii firmelor de transport pot vizualiza pe adresa http://tir.primariasm.ro/ atât harta traseelor de tranzit liber, cât şi tarifele stabilite prin Hotărârea Consiliului Local.  În meniul platformei se poate calcula automat preţul autorizaţiei, în funcţie de tipul autovehiculului şi de adresa de destinaţie. Tot sistemul este simplu de folosit şi transparent. 

Poliţia Locală are dreptul de a verifica autorizaţia, iar platforma este conectată cu dispeceratul Poliţiei Locale, astfel încât verificarea se face în timp real.

Până acum, reprezentanţii firmelor de transport marfă trebuiau să se deplaseze la sediul Primăriei pentru a face plăţile la casieria instituţiei. Şoferii de TIR care veneau din alte oraşe sau ţări s-au confruntat cu faptul că nu puteau să achiziţioneze  aceste autorizaţii după încheierea programului de la casierie.

Primăria Satu Mare va continua digitalizarea serviciilor publice cu proiectul câştigat şi finanţat din fonduri europene.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517