Autorităţile vor să îi prindă pe şoferii care au scos filtrele de particule, maşinile devenind bombe ecologice | Informaţia Zilei

Autorităţile vor să îi prindă pe şoferii care au scos filtrele de particule, maşinile devenind bombe ecologice

Scris de Cristina Bursuc, 13 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministrul Mediului, Costel Alexe, vrea să fie efectuate controale inopinate în trafic, ca să descopere autovehiculele care poluează din cauza eliminării unor sisteme de limitare a noxelor. Astfel că cei care au făcut modificări la maşina pe care o conduc ar fi bine să îşi sune mecanicul.

Costel Alexe a făcut cunoscut faptul că a demarat discuţii cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor.
Unii şoferi, al căror număr nu a fost estimat, au scos filtrele de particule şi, astfel, autoturismele poluează mai mult. Ministrul Mediului consideră că proprietarii acestora ar trebui sancţionaţi cu amenzi mai mari.

“Ar trebui să facem controale inopinate în stradă şi să verificăm dacă mai au aceste filtre de particule. S-ar putea să vedem şoferi cu maşini de 30-40-50.000 de euro care nu au avut bani să schimbe filtrul de particule, să dea 1.000 de euro. Ăla e o bombă ecologică care se plimbă pe lângă noi pe stradă. Ar trebui ca amenzile să fie atât de mari încât să descurajeze acest fenomen”, a spus Costel Alexe, citat de Agerpres.

Abonează-te acum Online!
 1. Paul a spus: 16 februarie 2020, ora 18:27

  Domnul ministru ar putea sa ne explice şi principiul de funcţionare şi rolul efectiv al unui filtru de particule? Din moment ce afirma ca maşinile cu filtrul scos sunt nişte bombe ecologice

 2. sorin a spus: 16 februarie 2020, ora 12:26

  cred ca mai simpl sa verificati incineratoarele si furnalele din preajma oraselor mari, daca au sisteme de filtrare a noxelor. de acolo provin 75% din particulele de praf/funingine. interziceti circulatia sub euro4 cu exceptia celor trecute pe GPL. dupa aia verificati cati purici face o pisica AKA daca au unii filtre de particule dezactivate… sa nu munciti in zadar, zic..

 3. Luci a spus: 15 februarie 2020, ora 22:18

  Eu am filtru de particule anulat si iam facut RAR-ul si ITP-ul timp de 3 ani fara probleme.inseamna ca masina nu polueaza

 4. Dac Bulibas a spus: 15 februarie 2020, ora 12:03

  Foarte bine sa-i amendeze drastic !. Daca au avut bani sa-si cumpere masini dintre acestea atunci sa aiba bani si pt. filtre de particule !!!. Tine de intretinerea si buna functionare a masinii !.

 5. RAR a spus: 14 februarie 2020, ora 07:50

  Sa inceaoa cu masinile de la Florisal. SA sau autobuzeke de la Orizont. Cum oula nea trec astea ITP???

 6. Cireap a spus: 14 februarie 2020, ora 05:18

  Exact .hai sa i frecăm pe cei cu filtre de particule iar pe cei non euro şi autobuze ce nu se vad de fum sa nu-i deranjăm
  Totdeauna trebuie făcut ce nu trebuie.idea românului

 7. Anonymous a spus: 13 februarie 2020, ora 23:41

  Cretinul de ministru ar trebui sa se intrebe : ” de ce exista persoane cu masini de 40-50.000 de euro si n-au 800-1000 euro sa schimbe acel filtru de particule ??? ” Poate descopera ca nu stiu scrie si citii !!! Wtf ???

 8. Gogu Styuk a spus: 13 februarie 2020, ora 20:56

  :))))))))))))))))) Un filtru de particule e un scuipat in mare fata de o masina cu norma de poluare euro 1 sau euro 2, cu motorizare diesel !!!Despre ce vorbim ??!!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Goldis Admitere

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517