Autorităţile din New York schimbă regulile din şcoli, în faţa valului Omicron

Scris de Vasile Nechita, 30 decembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Autorităţile din oraşul New York au luat decizia de a nu mai plasa în carantină clase întregi de elevi după expunerea lor la noul coronavirus şi va prioritiza, în schimb, programe de testare pe scară largă pentru ca elevii asimptomatici care prezintă rezultate negative să poată veni în continuare la şcoală, transmite Agerpres. Testarea se va face acasă, exact ca în România, dar va fi obligatorie. Decizia vine după ce CDC (Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor) a recomandat scurtarea perioadei de izolare pentru americanii cu forme asimptomatice de Covid-19 de la 10 zile la cinci zile.

Preşedintele Joe Biden a promis că va rezolva problemele cauzate de penuria de teste de Covid în contextul în care varianta Omicron ameninţă să copleşească spitalele şi a afectat deja serios planurile de călătorie ale multor americani, pe măsură ce se răspândeşte tot mai mult în întreaga ţară în această perioadă a sărbătorilor de iarnă.

Varianta Omicron reprezintă 58,6% din totalul infectărilor cauzate de toate variantele de coronavirus care circulau în Statele Unite până în data de 25 decembrie. Primarul din New York, Bill de Blasio, a spus că noua politică adoptată de acest oraş este ‘Stay Safe and Stay Open’ (siguranţă şi deschidere) şi că aceasta va intra în vigoare pe 3 ianuarie. Aproximativ 1 milion de elevi din şcolile publice newyorkeze urmează să îşi încheie luni vacanţa de sărbători şi să revină la cursuri.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517