Autocitirea la gaz se poate comunica telefonic sau online

Scris de Mihai Ghenceanu, 23 februarie 2011 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La intrebarile mai multor cititori ai cotidianului nostru am solicitat Oanei Trandafir, din cadrul Departamentului  Comunicare si Relatii Publice al E.ON Romania, detalii privind autocitirea consumului de gaz.

Cu aceasta ocazie am aflat ca, in municipiul Satu Mare cel putin, metoda autocitirii consumului de gaz este destul de raspandita, dar cei ce o aplica cunosc detaliile acestei metode si nu reusesc intodeauna sa comunice furnizorului cantitatea consumata (ceea ce arata controul de gaz).
Redam in continuare raspunsul primit.

Clientii E.ON Energie Romania care au optat pentru facturarea consumului lunar de gaze naturale in baza autocitirii indexului contorului au la dispozitie doua posibilitati de transmitere a acestuia: telefonic sau on-line.

Transmiterea telefonica a indexului se poate realiza non stop, fiind preluata automat si fara a fi necesara contactarea unui operator, apeland urmatoarele numere de telefon: 0265. 200.366 (apelabil din orice retea de telefonie), respectiv, 0801.000.366 (apelabil doar din reteaua Romtelecom).

Pentru a afla daca s-a emis factura, consumatorul trebuie sa astepte sa auda pe ce tasta trebuie sa apese pentru a intra in contact cu operatorul. Acesta ofera informatii privind emiterea facturilor in zilele de lucru, intre orele 8 – 20.

Pentru transmiterea cantitatii consumate, la fel, robotul indica tasta ce trebuie apasata, dupa care se comunica ce cantitate consumata arata contorul.

Clientii mai pot opta pentru transmiterea on-line a indexul contorului, prin crearea unui cont pe portalul E.ON Myline, la pagina:www.myline-eon.ro.

La finalul discutiei, interlocutoarea noastra a tinut sa-si ceara scuze din nou, in numele E. ON, pentru neplacerile provocate consumatorilor din Micro 16 si Drum Carei din municipiul Satu Mare in urma sistarii furnizarii gazului de marti, 23 februarie, sistare motivata de o avarie in sistem. Initial, echipa de interventie a incercat sa reia furnizarea gazului in jurul orei 17 dar, datorita complexitatii lucrarilor, furnizarea s-a reluat numai dupa ora 19,30.

Abonează-te acum Online!
 1. dumitrescuflorian a spus: 08 aprilie 2014, ora 11:34

  Cand aveti de gand sa reparati siteul pentru autocitire?,nici luna trecuta n-a functionat,nu mai vorbesc de telefon.RUSINE.Erati singurii pe care ii consideram pana acum seriosi, ce aveti de gand?.Sa nu-mi trimiteti prin email scuze sau alte baliverne,ca nu ma intereseaza.Faceti-va corect meseria, ca pana acum.

 2. purcarea elena a spus: 14 martie 2014, ora 23:33

  nu mai pot accesa contul pe site-ul distrigazului pentru transmiterea indexului autocitit
  perioada de transmis este din 22- 24 ale lunii
  cum ne transmitem indexul????????
  nu telefonic!!!!!!!!!! ptr ca nu mai suport astepta 1/2 ora vorbind robotul:((

 3. popovici florin a spus: 07 martie 2014, ora 20:41

  Domnilor,

  Aveti un site de toata jena, o comunicare de doi bani si un numar de telefon unde imbatranesti pe loc de atata stat degeaba si nimeni nu raspunde pentru a inregistra autocitirea indexului. Profesionalismul dvs.lasa de dorit, eufemistic vorbind!Halal!

 4. galofteanu florenta a spus: 12 ianuarie 2014, ora 14:07

  prin tf nu imi da voie sa sa ma inscriu la autocitire….imi spune cod a onat gresit sau codloc consumgresit am codabonat 1001436394 SI COD LOC CONSUM 5001411623

 5. galofteanu florenta a spus: 12 ianuarie 2014, ora 10:52

  vreau un sait pt autocitire

 6. IOAN VREMESCU a spus: 01 ianuarie 2014, ora 16:49

  Sunt abonat online de circa un an.
  As dori sa stiu de ce nu mai pot accesa contul meu pentru autocitire, perioada fiind intre 1 si 7 a lunii.
  Numarul de telefon 0801000 366 este gratuit in reteaua Romtelecom, daca nu ce numar este gratuit.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.