Au revenit huhurezii în sălciile din cartierul sătmărean Micro 15

Scris de Ioan Aniţaş, 18 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Răcirea vremii şi dezgolirea arborilor din păduri de frunze, îndeamnă o serie de specii de păsări sălbatice să-şi părăsească habitatul şi să-şi caute locuri de iernat în zonele locuite, acolo unde se simt în siguranţă, iar posibilităţile de a găsi hrană sunt mai sigure.

Avem convingerea că, în ultimele săptămâni deja, aţi remarcat prezenţa în sate a diverselor răpitoare, în mod expres a uliilor în diversitatea lor, iar de câteva zile, au apărut în zonele locuite huhurezii. Huhurezii sunt păsări nocturne care fac parte din familia Strigidae. Huhurezul se hrăneşte ca şi bufniţa cu mamifere mici, în special cu şoareci. Genul Strix cuprinde 21 de specii, printre care se află S. virgata, care este considerată de unii ornitologi ca aparţinând genului Ciccaba. Potrivit urmelor lăsate de aceste păsări pe asfalt, au revenit în zona de iernat din iarna 2021/2022, în sălciile din cartierul Micro 15, din vecinătatea Spitalului Judeţean de Urgenţă, Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517