Image 1
Image 2

Au fost publicate regulile pentru redeschiderea teraselor!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Au fost publicate regulile pentru redeschiderea teraselor! Ele intră în vigoare din 1 iunie 2020. Regulile sunt destul de drastice.

În documentul semnat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare apare că trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor, iar clienții trebuie înscriși într-un registru de rezervări, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.

“Se permite prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în spații deschise în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a patru persoane la o masă dacă provin din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară”, se precizează în Normele metodologice.

Dar iată principalele reguli pentru terase:

– nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii

– la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii

– nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta

– toate acestea se vor dezinfectata după plecarea clienţilor de la o masă

– personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi

– trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor

– trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică

– trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie)

– curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent

– la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns