Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare)01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 03.50 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.45 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Popan. Titlul emisiunii: Carnea de struţ. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.15 La psiholog, Ioana Vladimirescu,invitat: Adriana Laszlo.Titlul emisiuni: Obiceiurile fericirii. 10.50 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.40 Teleshopping 12.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 14.30 Teleshopping 14.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii:Monitorizarea lucrărilor agricole prin satelit. 15.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.45 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.35 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Universal Band. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat- Sebi Borlaştean. 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

Au fost aprobate normele de aplicare ale Programului „Prima chirie”

Scris de Ioana Vladimirescu, 29 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pot primi ajutor financiar şomerii înregistraţi care îşi găsesc de lucru la peste 50 km distanţă de casă

Săptămâna aceasta, Guvernul a aprobat normele de aplicare ale Programului „Prima chirie”, program destinal stimulării mobilităţii forţei de muncă.
Prin Programul „Prima chirie” se acordă o primă de relocare şomerilor înregistraţi la agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, persoane care îşi schimbă domiciliul la o distanţă mai mare de 50 de kilometri pentru a se încadra în muncă.

Se acordă la cerere, lunar, pentru o perioadă de cel mult 36 de luni

Prima de relocare se acordă la cerere, lunar, pentru o perioadă de cel mult 36 de luni, dacă persoanele care solicită acest drept se încadrează în muncă, cu normă întreagă pentru cel puţin 12 luni. În cazul în care persoanele aflate în şomaj se încadrează în muncă pe o durată mai mică de 12 luni, iar ulterior se schimbă durata pe 12 luni, mai mult sau pe perioadă nedeterminată, nu beneficiază de această primă. Conform legii, prima de relocare nu se cumulează cu alte prime de mobilitate.

Prima de relocare – 75% din suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru locuire la noul domiciliu

Această primă, mai e specificat în actul normativ, se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către acestea, dacă sunt persoane singure, sau împreună cu familia, nu depăşesc 5.000 de lei pe lună. Prima de relocare este de 75% din suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru locuire la noul domiciliu sau reşedinţă, în limita sumei de 900 de lei pe lună. Prin cheltuieli de locuire se înţelege chirie şi utilităţi. Prin venituri nete lunare luate în considerare în vederea acordării primei se înţelege venituri din salarii, din cedarea folosinţei bunurilor, din pensii, venitul minim garantat, indemnizaţie de şomaj, stimulentul de inserţie, indemnizaţia de concediu pentru creşterea copilului.

Beneficiarul va depune lunar documente ce să ateste plata chiriei, a facturilor la utilităţi, declaraţii şi adeverinţe privind veniturile realizate

Cât despre modalitatea de acordare, prima de relocare se acordă lunar, începând din luna următoare depunerii documentelor, pentru o perioadă de cel mult 36 de luni, iar pentru acordarea acesteia beneficiarul trebuie să depună lună de lună documente ce să ateste plata chiriei, a facturilor la utilităţi, declaraţii şi adeverinţe privind veniturile realizate lunar. Atât documentele pentru deschiderea dosarului, cât şi cele lunare, se pot depune personal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, prin fax ori e-mail. Ca să poată beneficia de primă, persoanele îndreptăţite trebuie să depună la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în evidenţele cărora sunt înregistrate documente ce să ateste îndeplinirea condiţiilor menţionate în lege, în termen de 60 de zile de la data încadrării în muncă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.