Aţi fi de acord cu închiderea supermarketurilor duminica? | Informaţia Zilei

Aţi fi de acord cu închiderea supermarketurilor duminica?

la cumparaturi intr-un supermarket

la cumparaturi intr-un supermarket

În Ungaria, peste 2.000 de persoane care lucrau în retail şi-au pierdut locurile de muncă până la sfârşitul lunii aprilie, ca rezultat al deciziei Parlamentului de la Budapesta de a interzice marilor magazine să fie deschise duminica, a raportat site-ul blokkk.com, citând datele publicate de Oficiul Central de Statistică (KSH).

Numărul de angajaţi din sectorul comercial a scăzut în aprilie cu 2.200, prima lună în care magazinele au fost închise în fiecare duminică, arată datele KSH. Marile lanţuri de magazine — Tesco, Aldi, Auchan — au decis să extindă orele de program din cursul săptămânii, pentru a compensa închiderea magazinelor duminica.
Potrivit datelor KSH, în aprilie, s-au înregistrat în total 378.000 de ore suplimentare în sectorul vânzărilor cu amănuntul, cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani.
Oamenii de afaceri au avertizat că aplicarea acestei măsuri va dăuna consumatorilor şi angajaţilor hipermarketurilor. 
PIB-ul Ungariei ar urma să înregistreze anul acesta un avans de peste 3%, dar analiştii se aşteaptă la o încetinire în 2016, din cauza utilizării mai reduse a fondurilor europene.

Şi în România au fost reluate discuţiile pe marginea unui proiect de modificare a Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, în care există şi o propunere ca hipermarketurile să nu fie deschise duminica.

De aceea, punem cititorilor noştri următoarea întrebare:

Aţi fi de acord cu închiderea supermarketurilor duminica?
Abonează-te acum Online!
 1. RAUDETOT a spus: 25 iunie 2015, ora 13:16

  Am inteles ca un mare destept, dintre aceia care nu pot justifica niciun minut de lucru, a propus aces lucru. Daca magazinele se vor inchide, va fi pierderea lor, ca zarzavatul se poate cumpara si din alta parte. Dar vor avea timp sa schimbe uleiul sau sa curete gratarele cu care fac fum pe drum Carei, de te intoxica de la distanta cu mititeii si carnatii arsi, sa curete ceapa si zarzavatul stricat gata si sa puna preturile la indemana cumparatorului. In tot raul si un bine.

 2. SENEK6600 a spus: 25 iunie 2015, ora 09:41

  Inca un articol manipulativ.
  Legea respectiva din tara vecina nu se refera la inchiderea supermarketurilor.
  Legea respectiva interzice patronilor sa oblige angajatii sa lucreze duminica.Patronii pot lucra.
  Asta este de fapt esenta.

 3. ciprian a spus: 25 iunie 2015, ora 09:27

  De ce toate articolele voastre sunt legate de ce se intampla in Ungaria? Supermarketurile din Ungaria!!!!…Gardul din Ungaria!!!…Sinuciderile din Ungaria si alte cele…De ce ne raportam la Ungaria cand sunt probleme stricte ale ROMANIEI?

 4. Stelian Gavrilas a spus: 24 iunie 2015, ora 20:16

  Nu mi se pare corect ca numai supermarketurile sa fie inchise duminica. Ori sa fie obligatoriu pentru toate magazinele ori sa nici nu se gandeasca la aceasta lege. Poate Hidrea are dreptate dar la noi celelalte magazine ar profita de acest lucru si ar mari mult preturile duminica. Asa ca rezultatul ar fi pierderea multor locuri de munca, cresterea somajului si preturi mai mari duminica. Cui ar folosi o astfel de lege ?

 5. radu a spus: 24 iunie 2015, ora 09:19

  nu cred ca in Ungaria s-au pierdut 2000 de locuri de munca, supermatketurile mint ca sa isi poata justifica nemultumirea.
  nici la noi nu s-ar pierde locuri de munca pt. ca si asa nimeni nu mai vrea sa lucreze la ele din cauza ca dau salarii f. mici

 6. hidrea a spus: 24 iunie 2015, ora 09:16

  daca ar fi inchise molurile duminica magazinele mici de familie
  ar avea de cistigat. la fel si piepe in care vind producatorii romani.
  Si tinerii sia-r gasi ceva mai bun de facut decit sa se plimbe prin ele fara nici un rost

 7. vygdiss a spus: 24 iunie 2015, ora 07:43

  Stirea, asa cum este difuzata, nu e adevarata!Ce le mai imbarligati!
  Oricum , vanzarile au crescut, atat la supermarketuri, cat mai ales la magazinele mai mici, ale intreprinzatorilor locali!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345