Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitați: Larisa Matei, Macrina Mihai, Lidia Tămaș. Titlul emisiunii: Virozele iau cu asalt județui Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitați: Ciprian Dan Costea, Ionuț Oneț, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: De la politică la justiție. (reluare) 02.30 Stand Up 03.45 Expoziție de cai 04.10 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Formația Argus. 05.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiță. Titlul emisiunii: Cum se manifestă furia la tineri. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Gheorghe Ciocan. Titlul emisiunii: Insalații moderne de distribuție borhot de fructe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitați: Larisa Matei, Macrina Mihai, Lidia Tămaș. Titlul emisiunii: Virozele iau cu asalt județui Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 09.30 La psiholog,cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Relația mamă-fiică. 10.15 Religie, cu Eva Laczko , invitați: Laurențiu Costin, Cristian Peteri. Titlul emisiunii: Postul mare: abnegație sau bucuria sufletului? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitați: Ciprian Dan Costea, Ionuț Oneț, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: De la politică la justiție. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda –rapor la 1.380 de zile . 14.40 Teleshopping 15.00 Mesager educațional, cu Vasile Nechita, invitați: Ovidiu Pop, Marius Horsia, Marina Necșe. Titlul emisiunii: Organizații de tineret la CNME. 16.00 Sămătate, cu Mihaela Ghiță, invitat: Iulian Sălăgeanu .Titlul emisiunii: Tinerii și locul de muncă. 17.00 Zone foclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionut Blăjan, invitați: Robert Magos, Armin Vida. Titlul emisiunii: Planurile șahului A.J de karate Satu Mare in anul 2018. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Info studio, cu Ioan Anițaș, invitat Ioan Coroianu. 22.30 Iata omul 23.30 Ştiri

Aţi constatat scăderi de preţuri în magazine?

Scris de I. Z., 05 ianuarie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
magazin de bauturi

magazin de bauturi

Pentru noi toţi, acest 2016 începe cu siguranţă foarte bine, cu reduceri de preţuri la toate produsele cu excepţia alimentelor, care s-au ieftinit încă de anul trecut.

Practic ce am cumpărat în 31 decembrie cu 100 de lei ar trebui să coste din 1 ianuarie mai puţin de 97. Acesta este rezultatul scăderii TVA de la 24% la 20% începând cu ora zero a noului an.

La alte produse la care s-a redus acciza, sau a fost chiar eliminată, modificările de preţ vor fi chiar mai mari. Reducerea se va aplica tuturor produselor nealimentare, de la haine şi cosmetice la electronice şi autoturisme.

Experienţa arată însă că durează cel puţin câteva luni până când toate preţurile vor prelua întreaga reducere de TVA.

În primele trei luni ale anului preţurile anumitor produse vor scădea, dar va creşte numărul angajaţilor în vânzări, estimează Institutul Naţional de Statistică.

Benzinăriile au redus deja preţurile

Totusi, benzinăriile au redus deja preţurile imediat după miezul nopţii, astfel încât preţul litrului de benzină a scăzut sub 4 lei şi 80 de bani.

Preţul benzinei şi al motorinei variază însă de la o benzinărie la alta, `n funcţie de amplasamentul acesteia.

În schimb, supraacciza la carburanţi în valoare de 7 eurocenţi/litru rămâne în vigoare încă un an, deşi prima variantă a Codului fiscal prevedea eliminarea ei la 1 ianuarie 2016. Actul normativ prevede dispariţia acestei taxe la 1 ianuarie 2017. Taxele, respectiv accizele şi TVA, reprezintă mai mult de jumătate din preţul de la pompă al carburanţilor în România.

TVA-ul scade însă şi mai mult, la doar 9%, la apă, ceea ce înseamnă o ieftinire de 12,1%. Aici este însă posibil ca unii furnizori să păstreze preţul prin creşterea celui fără TVA pentru a acoperi investiţiile viitoare.

Marii fermieri vor beneficia direct de această scădere, pentru că irigaţiile îi vor costa mai puţin. Tot din 1 ianuarie a fost eliminată taxa de 1% pentru construcţiile agricole, cum sunt hambarele şi silozurile, ceea ce înseamnă că recolta de anul acesta va fi produsă cu cheltuieli mai mici, deci va fi mai ieftină.

Alte câteva produse se vor ieftini în urma reducerii accizelor, de exemplu băuturile. La băuturile spirtoase scăderea de preţ poate ajunge la 15%-20%, conform estimărilor făcute de patronatele din domeniu.

De aceea punem cititorilor noştri următoarea întrebare:

Ați constatat scăderi de prețuri în magazine?

Abonează-te acum Online!
 1. raudetot a spus: 09 ianuarie 2016, ora 14:23

  Vedeti, va rog, pretul uleiului. Unde? La magazine.

 2. ulpius a spus: 09 ianuarie 2016, ora 08:47

  Hotie si manipulare a fost si este ,dar sa-l vaneram pa BOC….,fugi D acia!

 3. raudetot a spus: 07 ianuarie 2016, ora 19:07

  Unde este Protectia consumatorului? Ea ar trebui sa dea raspunsuri la aceasta intrebare, prin verificari zilnice.

 4. dacia a spus: 07 ianuarie 2016, ora 07:15

  Pe vremea guvernului BOC, nu mai departe octombrie 2010 pre’ul benzinei era 4,2 lei, valoarea EU 4,2, acum a atins un maxim istoric. impozitul pe clădiri rezidențiale crește cu cca 25%, iar nerezidențiale de peste 10 ori. La multe producse alimentare care ar trebui să fie sensibil mai ieftine prin reducerea TVA la 9% prețurile nu numai că nu au scăzut, dar au fost exemplificate cazuri în care au crescut peste prețul de dinainte. Si tare cred că nici nu există interes pentru verificarea acestort aspecte.
  Biriș este criticat aspru deși se știe că din cele 3 mil.de cetățeni, foarte mulți au venituri nedeclarate, dar folosesc sistemul public de sănătate. In mare parte are dreptate.

 5. Eugen a spus: 06 ianuarie 2016, ora 11:22

  Acolo unde au fost, este una nesemnificativa. Peste o saptamana preturile vor fi puse la loc acolo unde au fost cu precizarea ca diferenta nu va intra la bugetul de stat, ci in conturile patronilor comercianti. Mai bine ridicau mai mult salariul minim pe economie si lasau TVA acolo unde a fost !. Scaderea TVA se compenseaza cu cresterea impozitelor si taxelor care se rasfrange direct asupra bugetului populatiei. Astfel populatia nu are nimic de castigat in urma acestei manevre, numai de pierdut !.(Peste o saptamana preturile vor ajunge tot acolo unde au fost si ramanem cu impozite si taxe marite !. Bucurati-va romani ca iar ati fost trasi in piept de romanii vostri.)

 6. Ioska a spus: 05 ianuarie 2016, ora 18:01

  Da am gasit. Bomboane pentru pumul de Craciun.

 7. Ati a spus: 05 ianuarie 2016, ora 15:32

  Fac pariu ca Apaservul nu va sta mult pe gânduri si nu ne apuca Paștele si vor ridica iar pretul…..cred ca vom fora niste fântâni în pivnițele blocurilor. Uitati-va la creantele si profitul acestei societăți unde fiecare cunoscut al politicii isi gaseste un loc de munca

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.