Atenţie şoferi! Se ridică maşinile parcate neregulamentar | Informaţia Zilei

Atenţie şoferi! Se ridică maşinile parcate neregulamentar

Masina ridicata la SM

Masina ridicata la SM

Luni, 6 mai, în municipiul Satu Mare a început ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Prima sancţiune a fost aplicată unui conducător auto care a parcat în staţia de autobuz de pe strada Nicolae Golescu, vizavi de Piaţa Mare.

Măsura ridicării autovehiculelor se aplică în cazurile în care autovehicul este oprit în staţiile de autobuz, în intersecţii şi sensuri giratorii, pe treceri de pietoni, pe trotuare şi piste de biciclete, în cazuri de blocare a diverselor căi de acces auto, precum şi în alte situaţii, conform legislaţiei în vigoare.

Pentru o bună informare precizăm că în cazul depistării unui autovehicul parcat neregulamentar se parcurg următorii paşi: un poliţist local pune pe autoturism o înştiinţare prin care i se aduce la cunoştinţă conducătorului auto că a oprit neregulamentar>

dacă după 5 minute autovehiculul rămâne în acelaşi loc, atunci se trece la ridicarea propriu-zisă> dacă şoferul se prezintă la maşină până în momentul în care autovehiculul se aşează pe platformă, atunci sancţiunea este de 300 de lei>

în caz contrar, pe lângă sancţiunea de 300 de lei, se va plăti şi un tarif de transport în valoare de 200 lei>

pentru fiecare zi de depozitare, se aplică un tarif de 50 lei, calculat după 24 de ore de la ridicare>

conducătorul auto este sancţionat cu 3 puncte de penalizare.

Vechiculul ridicat se restituie de la sediul Transurban Satu Mare, str. Strada Gara Ferăstrău 9 după ce se face dovada achitării tarifului aferent operaţiunii (ridicare/transport şi depozitare) către ADP Satu Mare (telefon 0261/706802 sau 0733046635).

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 09 mai 2019, ora 12:06

    Ca urmare, stimati soferi, acum sper sa invatati si sa luati la cunostinta ca nu aveti dreptul de a bloca cu autovehiculul intrarea in curtile caselor particulare de a obstructiona intrarea/iesirea proprietarilor cu masina in/din curtea lor ca altfel riscati sa fiti buni de plata !. In ceea ce ma priveste am sa anunt orice abatere care imi aduce atingere pt. ca sa fiti amendati ca altfel nu respectati legile si ca urmare nici pe semenii vostri. Daca nu va convine, circulati cu bicicleta, pe jos sau cu mijloace de transport in comun daca sunteti certati cu niste norme elementare de bun simt sau nu aveti cei 7 ani de acasa !. Si nu uitati parcarea pe trotuare se face lasand cel putin 1 metru ! spatiu de trecere pt. pietoni pt. ca trotuarele sunt facute pt. pietoni si nu pt. autovehicule !. Respectati drepturile pietonilor si al biciclistilor pe pistele destinate acestora ! pt. ca si din acestia exista nu doar voi cu toate ca nu va place/convine . In sfarsit o masura buna din partea autoritatilor !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517