Image 1
Image 2

Atenţie ce ciuperci şi de la cine cumpăraţi de pe marginea drumului!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Mai mulţi iubitori de natură ne-au semnalat faptul că în ciuda vremii capricioase, cu zile reci, precipitaţii mai puţine, în unele păduri ale judeţului, fiind dată ca exemplu cea de la Livada, au apărut ciupercile de toamnă. Uşoara încălzire a vremii a favorizat apariţia ghebelor de toamnă, a hribului, a altor specii de ciuperci care îşi fac simţită prezenţa. Cert este că nu totdeauna merg în păduri cunoscători ai ciupercilor, ci numai cu gândul de a le vinde şi a face un ban.

Un cititor al ziarului nostru ne semnala că în aceste zile la Tufoasa, trecerea de cale ferată spre Negreşti-Oaş, numeroase persoane, majoritatea lor de etnie romă, cu coşurile pe mână, oferă şoferilor delicioasa “carne” vegetală.

Este lesne de intuit că în păduri, alături de ciupercile comestibile, îşi fac simţită prezenţa şi cele otrăvitoare. Având în vedere faptul că în perioadele cu producţie de ciuperci de pădure apar frecvente intoxicaţii cu aceste delicatese ale gastronomiei, este de dorit să aveţi mare atenţie atunci când le cumpăraţi. Situaţia este mult mai simplă atunci când mergeţi dumneavoastră să le adunaţi, să vă bucuraţi de vremea frumoasă uneori şi ofertele naturii. Dacă aţi reuşit să învăţaţi principalele soiuri de ciuperci comestibile, mare atenţie la anumite confuzii, eventualele semne distinctive să le cunoaşteţi înainte de a pune mâna pe tentantele varietăţi de hribe, cum se spune în popor. Dacă nu le cunoaşteţi, mai bine renunţaţi la a le culege, dar şi a le cumpăra de la persoane necunoscute. Siguranţă aveţi la achiziţia ciupercilor din magazine.

Surprizele neplăcute pot apărea atunci când nu te aştepţi. Nu riscaţi.

Dacă totuşi riscaţi să mergeţi în păduri, este de dorit să aveţi asupra dumneavoastră un coş și pungi de diferite mărimi pentru a aduna separat fiecare soi de ciuperci.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Mama si copilul

ROMÂNIA

Mamele reprezintă peste 80% dintre utilizatorii aplicaţiei de parenting a UNICEF

A trecut o jumătate de an de când UNICEF a lansat, şi în ţara noastră, aplicaţia gratuită de parenting, numită Bebbo. S-a constatat faptul că peste 80 % dintre utilizatorii săi sunt mame, iar taţii şi îngrijitorii reprezintă restul de 20%. UNICEF a lucrat la platforma gratuită, pentru a veni în sprijinul familiilor cu copii de la 0 la 6 ani, fiind utilizată pentru accesarea de sfaturi sigure, din diferite domenii.