Asociaţia Uniţi pentru Satu Mare îndeamnă cetăţenii să participe la referendumul din 6-7 octombrie | Informaţia Zilei

Asociaţia Uniţi pentru Satu Mare îndeamnă cetăţenii să participe la referendumul din 6-7 octombrie

Scris de I. Z., 03 octombrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Având în vedere principiile pe baza cărora funcţionează, scopul şi obiectul de activitate în considerarea cărora a fost înfiinţată, Asociaţia UNIŢI PENTRU SATU MARE îndeamnă pe toţi cetăţenii cu drept de vot de a se prezenta la Referendumul organizat în zilele de 6 şi 7 octombrie 2018,

având ca obiect aprobarea Legii de revizuire a Constituţiei României prin care se propune modificarea art. 48 alin. 1 din Constituţie, având denumirea marginală ,,Familia”, cu următoarea definire: ,,Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asiguran creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.

Legea de revizuire a art. 48 alin. 1 din Constituţia României, adoptată de Parlamentul României, cu majoritate de voturi,  a fost declarată constituţională de Curtea Constituţională a României prin Decizia nr. 539 din 17 septembrie 2018, publicată în Monitorul oficial al României nr. 798 din 18 septembrie 2018, stabilindu-se că ea respectă dispoziţiile constituţionale referitoare la revizuire.

De asemenea, tot Curtea Constituţională a României, prin Decizia nr. 580 din 20 iulie 2016, publicată în Monitorul oficial al României nr. 857 din 27 octo,brie 2016, a statuat că iniţiativa cetăţenilor pentru revizuirea art. 48 alin. 1 din Constituţia României este constituională, respectând rigorile art. 150 şi 152 din Constituţie. În acest sens sunt de subliniat statuările Curţii, care a precizat: ,,Potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, prin noţiunea ,,a suprima” se înţelege ,,a face să dispară, a înlătura, a elimina, a anula”. Examinând redactarea art. 48 alin. (1) din Constituţie, propusă de iniţiatorii revizuirii, Curtea constată că aceasta nu este de natură să facă să dispară sau să înlăture, elimine ori anuleze instituţia căsătoriei. De asemenea, toate garanţiile dreptului la căsătorie, astfel cum sunt consacrate în textul constituţional de referinţă, rămân neschimbate. Prin înlocuirea sintagmei „între soţi” cu sintagma „între un bărbat şi o femeie” se realizează doar o precizare în privinţa exercitării dreptului fundamental la căsătorie, în sensul stabilirii exprese a faptului că aceasta se încheie între parteneri de sex biologic diferit, acesta fiind, de altfel, chiar semnificaţia originară a textului. În anul 1991, când Constituţia a fost adoptată, căsătoria era privită în România în accepţiunea sa tradiţională, de uniune între un bărbat şi o femeie. Această idee este susţinută de evoluţia ulterioară a legislaţiei în materia dreptului familiei din România, precum şi de interpretarea sistematică a normelor constituţionale de referinţă. Astfel, art. 48 din Constituţie defineşte instituţia căsătoriei în corelaţie cu protecţia copiilor, deopotrivă ,,din afara căsătoriei”şi ,,din căsătorie”. Este evidentă, deci, componenta biologică ce a fundamentat concepţia legiuitorului constituant în privinţa căsătoriei, fiind fără îndoială că aceasta a fost privită ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, câtă vreme numai dintr-o astfel de uniune, indiferent dacă este în căsătorie sau în afara ei, se pot naşte copii.”

Prin urmare, în consonanţă cu aceste constatări de ordin constituţional, Asociaţia UNIŢI PENTRU SATU MARE consideră că legea de revizuire a art. 48 alin. 1 din Constituţia României, referitoare la definirea familiei ca uniune liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie, este în tradiţia morală, spirituală şi axiologică de esenţă a poporului român. Familia tradiţională românescă, având la bază căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie, a reprezentat şi trebuie să reprezinte nucleul esenţial şi de bază al societăţii româneşti contemporane, mediul primordial şi absolut necesar în care trebuie să crească copiii noştri. Mediul familial, asigurat de tată, personificat în mod necesar şi firesc de un bărbat, şi de mamă, personificată, le fel de necesar şi de firesc, de o femeie, este cu legitate climatul în care trebuie să crească, să se dezvolte, să fie educaţi şi îngrijiţi copiii noştri. Numai într-un astfel de mediu şi climat ei vor putea deveni viitorul pozitiv al Ţării, atât de necesar pentru asigurarea bunăstării materiale şi a curăţeniei morale şi sprituale a poporului român.

Iată de ce, Asociaţia UNIŢI PENTRU SATU MARE îi îndeamnă pe toţi cetăţenii cu drept de vot să îşi exprime opinia, prin participarea la Referendumul care va avea loc în zilele de 6 şi 7 octombrie 2018.

ASOCIAŢIA UNIŢI PENTRU SATU MARE

Abonează-te acum Online!
  1. Dacia a spus: 06 octombrie 2018, ora 09:22

    Citiţi pe net despre dedesupturile acestui inutil şi costisitor demers scrise de fostul preot Illie Teodor sau Ion Aion pseudonim literar şi vă veţi simţii ca nişte idioţi uşor de manipulat.Vin datele de la un om corect şi care cunoştea bine amănuntele.

  2. Dac Bulibas a spus: 04 octombrie 2018, ora 10:32

    Cata intoleranta, ipocrizie, nemernicie si lasitate reflecta acest articol care in mod mascat indeamna sa se calce in picioare o minoritate nesemnificativa, incalcand principii democratice si de libertate al omului printre care si libertatea acestuia de a alege perechea cu care sa traiasca impreuna si sa-si imparta avera respectiv sa-l mosteneasca in mod legal. Cei care vor participa la Referendum si vor vota cu „DA” pt. mine sunt oameni limitati mintali, inconstienti, primitivi, inapoiati, incapabili pt. dezvoltare care nu stiu ce fac. Nici crestinesc si nici moral nu se justifica acest Referendum care urmareste doar scopuri politice si electorale populiste. Pana cand nu se va pune in aplicare Referendumul din 2009 la care am participat si am votat pana atunci am sa BOICOTEZ prin neparticipare toate Referendumurile care se vor organiza in viitor pt. ca le consider de prisos ceea ce indemn sa faca toti cetatenii cu buna credinta si cu gandire umana. Sa nu-si bata nimeni joc de noi in scopuri politice si sa puna in aplicare Referendumul din 2009 din RESPECT (!) fata de cetatenii acestei tari !. Asta sa urmareasca Asociaţia UNIŢI PENTRU SATU MARE ! si nu alte tampenii sau bazaconii de doi bani ca si cel de acuma.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517