Asociaţia „Copacul vieţii” a pus piatra de temelie a unui Parc Comunitar la Atea

Scris de Cristina Bursuc, 17 noiembrie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În data de 12 noiembrie, Asociaţia Ecologică şi Umanitară „Copacul vieţii”, cu sprijinul a 17 voluntari, a aşezat piatra de temelie a unui Parc Comunitar prin plantarea a  1000 de bulbi de lalele în Centrul de Recreere Kentaur din Atea. Activitatea s-a desfăşurat pe terenul de 500 metri pătraţi din incintă, oferit asociaţiei de către Boér Noémi, gazda centrului.

„Atât elevii de la Şcoala Gimnazială Dorolţ însoţiţi de directoarea şcolii cât şi alţi copii cu părinţi şi bunici, într-o atmosferă relaxantă, familială, s-au întrecut în plantarea bulbilor de lalele, între timp au socializat, s-au împrietenit, iar bulbii de lalele din mâinile dibace au trecut în timp record. Acţiunea a avut şi o conotaţie ecologică. Bulbii au fost sădiţi în anvelope uzate, asociaţia promovând în acest fel importanţa reutilizării deşeurilor reciclabile. Am dovedit şi astăzi că într-adevăr voluntariatul este o bucurie, o bucurie de-a fi împreună chiar şi cu distanţare socială, o bucurie a dialogului, o bucurie a dorinţei de a fi util societăţii”, ne-a declarat Elisabeta Bekessy, preşedintele asociaţiei.

Acţiunea va continua şi primăvara prin sădirea de noi specii de flori pentru ca în preajma sărbătorilor pascale membrii asociaţiei să poată oferi câte un buchet semenilor noştri de la centrele pentru vârstnici, şi totodată să iniţieze la nivelul judeţului acţiunea „Culege singur”, ocazie cu care va avea loc o reîntâlnire cu mic cu mare în Parcul Comunitar pentru a culege câteva fire de flori pentru cei dragi.

Abonează-te acum Online!
  1. trecătorprin satu mare a spus: 18 noiembrie 2020, ora 20:31

    Oare cine ar trebui să îi scuture pe cioplitorii de copaci din Satu Mare: lasă din toată coroana doar un băţ! Când se vor reface aceşti pomi? Avem nevoie de oxigen, vara, de umbră, nu de stafii! Doamne, ce au făcut din bieţii copaci! Măcelari, nu alta! Cine i-o fi învăţat?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517