Asociaţia Chess Start Satu Mare organizează Ziua porţilor deschise de şah

Scris de Vasile Nechita, 08 octombrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare şi Asociaţia Chess Start Satu Mare au organizat miercuri, 7 octombrie, în sala multimedia, o conferinţă de presă pe tema implementării proiectului Ziua porţilor deschise de şah – ”Şahul ne uneşte”.

Au participat: Călin Durla, inspector şcolar general, Adriana Dîngă şi Leontina Ghiţ, inspectoare, Hejja Botond, coordonator de proiect, Jozsef Roman, instructor de şah, reprezentantul Clubului Sportiv Şah Central Satu Mare.

Şahul în şcoli şi grădiniţe

Şeful inspectoratului a spus că scopul acţiunii este de a atrage copiii spre acest sport al minţii cât mai de tipuriu. Ideea a fost detaliată de Leontina Ghiţ, inspector şcolar pentru învăţământ preprimar, arătând că în grădiniţe funcţionează activităţi opţionale, între care şi cea de şah, prin care se promovează dezvoltarea gândirii strategice. Opţionalul se aplică la solicitarea asociaţiilor de părinţi, cu sume accesibile. Vorbitoarea a exemplificat grădiniţele Dumbrava Minunată, Mondiala şi Ham Janos, asigurând părinţii că există şi instructori de şah.

Despre organizarea evenimentului

La rândul său, Hejja Botond a spus că scopul Asociaţiei Chess Start este de a populariza, răspândi şi a dezvolta practicarea şahului ca element sportiv şi educaţional. Cât despre Ziua porţilor deschise de şah – ”Şahul ne uneşte”, a spus că este un eveniment organizat în cadrul Festivalului Mondial de Şah, iniţiat de Fundaţia pentru Şah Judit Polgar. Manifestarea va avea loc în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Satu Mare pe 17 octombrie. În acest context vor fi organizate mai multe activităţi de promovare a şahului: concurs de desene pe tema şahului; joc simultan de şah, cu titlu demonstativ; diverse jocuri şi exerciţii adiacente de promovare a şahului pentru copii; prezentări şi expuneri despre beneficiile practicării şahului la copii; concurs pe echipe şi concurs individual.
Şi instructorul Jozsef Roman a vorbit despre introducerea şahului ca instrument didactic, ajutarea copiilor cu tulburări de comportament în procesul de socializare, diferite concursuri de şah, organizate în judeţ şi despre asociaţiile invitate la stfel de activităţi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517