Asociaţia Apel la Acţiune adună cadouri pentru copii săraci şi fără părinţi | Informaţia Zilei

Asociaţia Apel la Acţiune adună cadouri pentru copii săraci şi fără părinţi

Scris de Vera Pop, 22 noiembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Conferinţa a fost susţinută de preşedintele Asociaţiei, Mihai Huzău, alături de voluntarii Renato Crâşmar, Anca Puşcaş şi Alexandru Şuta şi, bineînţeles, de Moş Crăciun

Conferinţa a fost susţinută de preşedintele Asociaţiei, Mihai Huzău, alături de voluntarii Renato Crâşmar, Anca Puşcaş şi Alexandru Şuta şi, bineînţeles, de Moş Crăciun

În acest an Moş Crăciun îşi aminteşte şi de copii din casele de copii sătmărene şi de cei care nu au posibiltăţi materiale. La Hotelul Dana II a avut loc în 21 noiembrie conferinţa de presă susţinută de Asociaţia Apel la Acţiune pentru lansarea proiectului “Ajutoarele lui Moş Crăciun 2018” . Conferinţa a fost susţinută de preşedintele Asociaţiei, Mihai Huzău, alături de voluntarii Renato Crâşmar, Anca Puşcaş şi Alexandru Şuta şi, bineînţeles, de Moş Crăciun.

Cuvântul de deschidere a fost adresat chiar de Moş Crăciun care a dorit să facă un apel către sătmărenii cu inimă mare care doresc să facă o faptă bună pentru copiii nevoiaşi cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

În continuare, Mihai Huzău a dat mai multe detalii despre ce presupune acest proiect: “Proiectul are scopul de a aduce magia Crăciunului în sufletul copiilor din familiile nevoiaşe şi al orfanilor. Sunt cadouri pe care aceşti copii le visează de un an întreg şi suntem convinşi că împreună cu cei care se vor implica le vom aduce multă bucurie în suflet”, au fost primele cuvinte ale acestuia. Până acum s-au strâns peste 300 de scrisori care conţin dorinţele copiilor din 17 case de copii şi nu numai.

De luni pana vineri între orele 14:00 si 20:00 şi sâmbăta între 14:00 şi 18:00 sătmărenii sunt aşteptaţi la Atelierul Mosului de la subsolul Hotelului Dana 2, de unde pot ridica scrisorile. După achiziţionarea cadourilor acestea trebuie aduse gata ambalate până în 10 decembrie. Moşul, alături de cei care vor dori să ofere cadourile personal, vor trece pe la fiecare copil în perioada 21 – 23 decembrie.

Se pot face donaţii pentru a se acoperi lipsurile materiale existente

“Bineînteles, pe cei care doresc şi pot să se implice mai mult îi anunţăm că pot dona obiecte sau bani pentru a acoperi numeroasele lipsuri materiale ale centrelor şi caselor de copii. Printre aceste nevoi enumeram centrale termince, maşini de spălat, obiecte de mobilier cum ar fi paturi, noptiere, dulapuri, amenajarea spaţiilor pentru studiu cu birouri, scaune, calculatoare şi alte obiecte uzuale care le lipsesc. Am fost personal la toate centrele şi casele de copii din judeţ şi am stat de vorbă cu fiecare dintre responsabili. Ştim exact care sunt nevoile copiilor dincolo de aceste cadouri pe care le vom oferi prin intermediul scrisorilor şi ne-am bucura nespus de mult să reuşim să acoperim cât mai multe dintre ele”, a mai adăugat Mihai Huzău.

Sătmărenii pot afla mai multe date referitoare la această acţiune deosebită apelând la numărul de telefon 0742225844, contactând adresa de e-mail apellaactiune@gmail.com sau pe pagina de Facebook Asociatia Apel la Actiune.

În încheierea conferinţei, Moşul şi cei trei voluntari prezenţi au citit fiecare câte o scrisoare venită de la cei mici.

Aceasta este ce-a de-a doua acţiune de acest gen a Asociaţiei. Prima ediţie a avut loc anul trecut şi a fost  un real succes aducând multă bucurie în sufletele tuturor celor implicaţi. Dacă iniţial Asociaţia avea în plan să împlinească dorinţele a 40 de copii, în final mărinimia sătmărenilor le-a depăşit cu mult aşteptările şi a răspuns la 270 de scrisori.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345