00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Octavian Petric, Romeo Nicoară, Claudiu Ţinca. . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă candidatul PSD la aleerile prezidenţiale.(reluare) 01.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Gabriela Notariuş. Titlul emisiuni: Gabriela Notariuş - raport la 4.380 de zile. 02.30 Ne Cheamă Natura 03.40 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Liviu Rotar. 05.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi: Nelu Donca, Călin Turşuc. Titlul emisiunii: Olimpia MCMXXI urcă o treaptă în fotbalul judeţean. 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Cornel Mureşan, Ioan Andor. Titlul emisiuni: Problematica pălincii româneşti a ajuns iar la Bruxelles.(reluare) 09.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Paula Cosma. Titlul emisiunii: Despre naştere pas cu pas. 10.30 La Psiholog 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Octavian Petric, Romeo Nicoară, Claudiu Ţinca. . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă candidatul PSD la aleerile prezidenţiale.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Street Music Festival – la Satu Mare. 14.30 Teleshopping 14.45 Cultură, în memoriam - Rudolf Fatyol. 15.50 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 16.45 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Gabriela Notariuş. Titlul emisiuni: Gabriela Notariuş - raport la 4.380 de zile. 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (reluare) 23.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Liviu Rotar. 24.07.2019

Asistenţii medicali sătmăreni şi-au sărbătorit ziua la Poesis

Scris de Matei Larisa, 12 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Asistenţii medicali sătmăreni au marcat vineri, 10 mai 2019, ziua profesiei lor printr-un simpozion organizat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali, Filiala Satu Mare, la Restaurantul Poesis din Satu Mare.

Ediţia din acest an a Zilei Internaţionale a Asistenţilor Medicali a reunit zeci de profesionişti de diferite specialităţi, inclusiv invitaţi din Marea Britanie, care au prezentat mai multe lucrări. Prin intermediul unui studiu prezentat de prof. Mihaela Sălceanu, din partea Muzeului Judeţean, invitaţii au avut posibilitatea să se întoarcă şi în istorie, la viaţa Reginei Maria.

Au onorat invitaţia de a fi prezenţi la deschiderea evenimentului directori, preşedinţi, medici aparţinând celor mai importante instituţii din reţeaua de asistenţă medicală sătmăreană, precum directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare – dr. Macrina Mihai, preşedinta Uniunii Judeţene Sanitas Satu Mare – Aurelia Pop, Biroul executiv al OAMGMAMR Satu Mare, Adrian Marc – manager Spitalul Judeţean de Urgenţă, Paula Mare – director medical, Raluca Tarba – director de îngrijiri medicale – şi mulţi alţii.

Cuvântul de bun venit a fost adresat invitaţilor de către preşedintele OAMGMAMR Satu Mare, Constantin Demian.

Asistentul, coloana vertebrală a sistemului medical

”Profesia noastră a căpătat noi valenţe, este coordonată şi dirjiată de un organism propriu care se ocupă de pregătirea profesională. Fiind membri în Organizaţia Internaţională a asistenţilor medicali suntem în pas cu tot ceea ce se întâmplă nou în domeniul îngrijirilor în sănătate.Conform unorstatistici, din timpul pe care un pacient îl petrece într-un spital, exceptând orele de somn, 70% are alături un asistent medical, decirolul nostru este foarte importantşi uneori nu apreciat în suficientă măsură. Doresc aşadarsă le urez colegilor mei, asistenţilor medicali din judeţ, multă sănătate, bucurii şi satisfacţii personale, şi să nu uite că ei sunt de fapt coloana vertebrală a sistemului medical”, a transmis Constantin Demian.

Felicitări şi mulţumiri au venit şi din partea managerului Spitalului Judeţean,Adrian Marc, care le-a promis asistenţilor medicali că se va lucra în permanenţă la crearea unui mediu de muncă plăcut pentru cadrele medicale.

”În primul rând vă doresc multă sănătate. Este o condiţie esenţială pentru a vă putea desfăşura munca. Sperăm ca noi în timp să venim în aşteptarea nevoilor dumneavoastră şisă vă asigurăm un loc de muncă cât mai plăcut, ştiind că există foarte multe neajunsuri şi lipsuri, pe care încercăm să le depăşim împreună cu dumneavoastră”, a declarat Adrian Marc.

În cadrul OAMGMAMR, în baza de date figurează aproape 4.000 de asistenţi medicali. ”Dacă e să mă raportez la anul 2018, am eliberat 2.281 de avize de exercitare a profesiei. Este extrem de puţin pentru un judeţ cu o populaţie de 300.000 locuitori. E loc şi e nevoie de asistenţi medicali. La momentul în care am preluat eu mandatul, acum 6 ani, aveam 1.980 de asistenţi activi.În evidenţele noastre avem 3.800 de asistenţi. Rolul nostru este bine reglementat prin Ordonanţa 144, avem rol în formarea profesională a colegilor noştri, avem rol de a stabili toate activităţile profesionale ale asistenţilor medicali”, a mai mărturisit preşedintele OAMGMAMR, Constantin Demian.

Tot vineri, o acţiune similară a avut loc la Carei, iar în cursul săptămânii viitoare un astfel de eveniment va avea loc la Negreşti Oaş.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.