Asistenţii medicali din Satu Mare donează echipamente în valoare de 100.000 lei | Informaţia Zilei

Asistenţii medicali din Satu Mare donează echipamente în valoare de 100.000 lei

În contextul răspândirii cu repeziciune a epidemiei cu COVID-19, a pericolului îmbolnăvirii în masă a populaţiei din ţara noastră, conştienţi de riscurile de contaminare la care este expus personalul medical, asistenţii medicali în cazul de faţă, Filiala Satu Mare a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România îşi propune să vină în sprijinul celor  pe cei care îi reprezintă, ne informează preşedintele Constantin Demian.

Drept urmare, exprimându-ne admiraţia şi respectul pentru curajul eroic pe care îl demonstrează asistenţii medicali în exercitarea atribuţiilor lor, ne alăturăm efortului autorităţilor pentru siguranţa şi protejarea  personalului medical şi a familiilor acestora, pentru a reduce riscul îmbolnăvirii.

Concret, OAMGMAMR Satu Mare şi-a propus să  sprijine  efortul autorităţilor de achiziţionare de echipamente de protecţie pentru asistenţii medicali aflaţi în prima linie a luptei împotriva stopării, a limita  propagarea acestui virus.

În acest sens organizaţia profesională a asistenţilor din judeţul Satu Mare a alocat suma de 100.000 lei (aproximativ 20.600 euro) pentru achiziţionarea de materiale sanitare de protecţie, halate, măşti faciale, măşti chirurgicale, bonete, mănuşi de unică folosinţă, ochelari de protecţie, botoşei, dezinfectanţi etc.

Aceste materiale vor fi atribuite cu prioritate asistenţilor medicali aflaţi în prima linie, care lucrează în spitale de urgenţă, secţii de boli infecţioase, unităţi de primiri urgenţe, ambulanţe,  spital de pneumo-ftiziologie, secţii de ATI etc.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517