Asimptomaticii şi USR-PLUS | Informaţia Zilei

Asimptomaticii şi USR-PLUS

Scris de Dumitru Păcuraru, 24 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Asimptomaticul este un individ care poartă virusul, dar nu simte nimic, nu i se văd semnele bolii. Cuvântul acesta aflat acum pe buzele tuturor, stătea cuminte în dicţionar. S-a impus odată cu apariţia noului coronavirus Covid-19, dar abia după 3-4 luni pare să fie declanşatorul unui scandal politic.

Se ştie că în primele zile după declararea stării de urgenţă principala preocupare a guvernului a fost găsirea unor spaţii pentru persoanele infectate.

Preşedintele Iohannis a participat la inaugurarea unui spital realizat în timp record de militari. Din multe spitale au fost evacuaţi bolnavi pentru a le face loc persoanelor depistate pozitiv. S-a întâmplat că într-un astfel de spital se aflau câţiva pacienţi infectaţi cu coronavirus, 2-3-5-6, în timp ce numărul personalului sanitar se ridica la câteva sute.

La un spital, din oraşul Carei, de exemplu, erau internaţi la un moment dat 6 pacienţi, în timp ce numărul de angajaţi era de 360 de persoane.

ONG-uri, firme private s-au mobilizat, au adunat bani şi au achiziţionat aparatură medicală de sute de mii de euro. S-ar părea că nu prea era nevoie de ele, multe au rămas nefolosite.

Ce se întâmplă acum? O parte dintre specialişti consideră că pentru persoanele asimptomatice trebuiau găsite alte modalităţi de internare, închiriere de hoteluri, cei care aveau posibilităţi putând fi izolaţi la domiciliu.

Opoziţia acuză guvernul că a permis internarea asimptomaticilor pentru a justifica starea de urgenţă şi de alertă, dar şi pentru a justifica achiziţionarea de materiale sanitare fără licitaţii.

O perioadă ca asta prin care trece omenirea nu se poate termina decât cu mari scandaluri politice, în funcţie de specificul fiecărei ţări. Practic nu există guvern care să nu fie acuzat că a acţionat greşit, că nu a luat măsurile împotriva răspândirii virusului la timp sau a luat măsuri exagerate.

La noi guvernul este acuzat pe de o parte că a luat măsuri de prevenire exagerate, iar pe de altă parte că nu a luat măsuri de susţinere a economiei.

Din această cauză România va fi afectată de o criză economică mai gravă decât alte ţări. Deocamdată guvernul PNL nu are argumente solide, palpabile, care să contrazică acest lucru din ce în ce mai evident.

Dezechilibrele macroeconomice existente în timpul guvernelor PSD se perpetuează şi se accentuează în timpul actualului guvern de dreapta. După modelul PSD, cifrele, creşterea economică, inflaţia, numărul persoanelor rămase fără un loc de muncă, etc sunt prezentate într-o lumină falsă.

Este din ce în ce mai rău din toate punctele de vedere. PNL a prins una dintre cele mai nenorocite perioade din istorie. Probabil criza economică de după pandemie va fi la fel de gravă şi poate avea aceleaşi consecinţe politice ca marea criză din 1929 pe care trebuia să o gestioneze PN|, aflat la guvernare. Acum la guvernare se află PNL. :i se poate uşor constata că este singur, aproape abandonat şi de cel mai apropiat colaborator.

Alianţa USR-PLUS este singura construcţie politică apărută ca o alternativă la cele două partide mari, PSD şi PNL.

Dan Barna, liderul USR, nu scapă nicio ocazie de a se delimita de guvernul PNL. Nu scapă de critici nici preşedintele Iohannis.

În consens cu membrii şi simpatizanţii lor, liderii USR-PLUS nu se lasă înduioşaţi de greutăţile pe care le întâmpină guvernul PNL în lupta cu pandemia. Sunt asimptomatici. USR-PLUS lasă PNL să-şi rupă gâtul, fără remuşcări. La fel procedează UDMR. Ca partid care face parte din aceeaşi familie politică europeană UDMR nu ezită niciun moment să acţioneze alături de opozanţii PNL-ului.

Datorită asimptomaticilor, pandemia, cel puţin în România, trasează noi direcţii politice, amestecând stânga cu dreapta, punând în relaţii de adversitate partide aflate teoretic de aceeaşi parte a baricadei.

Asimptomaticii din politică sunt mai greu de depistat ca persoanele care nu prezintă niciun simpton clinic după ce sunt infectate cu virusul Covid-19, dar îl transmit fără remuşcări la persoanele care nu-i rezistă şi, odată infectate, îşi pierd viaţa.

Abonează-te acum Online!
  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517