20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

Aritmetica nebunatică a PSD

Scris de Dumitru Păcuraru, 29 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Informaţii contradictorii, lucruri spuse pe jumătate. Statistică învârtită pe degete. PSD este singurul partid care se învredniceşte să explice, să propună soluţii, fără nicio teamă că se contrazice. Se mândreşte cu o creştere economică de aproape 6% în condiţiile în care din investiţiile publice de stat de 17 miliarde au ajuns în economie doar 5 miliarde. Creşterea economică vine de la companiile care nu plătesc impozite.

Acelaşi PSD anunţă creşterea pensiilor şi salariilor în timp ce s-au încasat la buget cu 8 miliarde de lei mai puţin decât anul trecut în aceeaşi perioadă. Liviu Dragnea în persoană anunţă că din ianuarie 2018 impozitul pe venit va scădea la 10%, evident în defavoarea angajatorului. Este un fel de a-ţi pune aceeaşi sumă de bani dintr-un buzunar în altul, iar la sfârşit aduni ce ai avut ieri în buzunarul drept cu ce ai transferat în buzunarul stâng.

Lejeritatea cu care cifrele sunt mişcate dintr-o parte în alta este înduioşătoare dacă nu ar fi tragică. Aritmetica nebunatică a PSD i-a năucit pe cei din opoziţie în aşa măsură încât nu sunt capabili să contrazică datele prezentate în special de Liviu Dragnea. Ministrul de Finanţe este ca şi inexistent, de parcă maşina de adunat şi scăzut s-a mutat în sediul partidului.

Cum nimeni nu poate ţine pasul cu avalanşa de informaţii lansate de PSD, un sondaj vine să confirme că şi din punct de vedere electoral PSD domină scena politică. Realizat pe un eşantion mic, de doar 710 persoane, datele prezentate vin să confirme o realitate cât se poate de palpabilă. Avangarde de regulă nu greşeşte.

Prin urmare un PSD cotat la 46,5%, urmat la o distanţă astronomică de PNL, cu 25%, nu surprinde pe nimeni. Ba dimpotrivă. Întrebarea firească este de ce a crescut PNL din moment ce nu face nimic. Răspunsul vine de la coada clasamentului. USR faţă de rezultatele obţinute la alegerile parlamentare a scăzut la 6%. PNL şi-a recuperat o parte din electorat.

Faţă de rezultatul de la parlamentare ALDE creşte cu aproape două procente. Este tras în sus de PSD şi probabil mai recuperează puţin şi de la PNL.
Egal cu sine, UDMR îşi conservă alegătorii, în timp ce PMP scade sub pragul electoral. Traian Băsescu nu are spor ca lider de partid nou.

Urcând mereu în timp ce la bază se adună tot mai multe probleme, PSD are toate şansele să cadă brusc. De undeva va apărea fisura care va depresuriza nava zburdalnică a social-democraţilor. Ignoră prea multe reguli ale economiei pentru ca într-un final să nu explodeze.

Nu se poate afirma că nu se fac şi lucruri bune, necesare. Creşterea salariilor este necesară, dar se face numai în zona publică. Pentru economia reală nu pare să existe nicio preocupare. Liviu Dragnea vorbeşte despre producţii record în agricultură, dar omite să vorbească despre desfacerea produselor. Mâncăm în continuare tot alimente din import.

Punctul sensibil al PSD este justiţia. Aici lucrurile continuă să stea într-o zonă gri. Pe măsură ce se termină perioada concediilor lumea începe să iasă în stradă. Propunerile ministrului Toader sunt primite cu ostilitate. În spatele fiecărui articol se bănuieşte că ar exista interese de ordin personal. De fapt se dezbate un proiect de lege care încă nu a fost prezentat integral. Mai există un element perturbator care ar putea clătina PSD: partidul pe care îl va lansa Victor Ponta. Nu se ştie mare lucru despre el, dar se aşteaptă surprize mari.

Abonează-te acum Online!