17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Are şanse Kereskenyi Gabor, candidatul oficial al UDMR, să câştige alegerile de primar în Satu Mare?

Scris de I. Z., 04 octombrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Parlamentarul Gabor Kereskenyi

Parlamentarul Gabor Kereskenyi

    În mod oficial, organizaţia municipală Satu Mare l-a desemnat pe Kereskenyi Gabor candidat UDMR la primăria Satu Mare. Fost viceprimar în perioada 2008-2012 în Satu Mare, deputat UDMR din 2012, Gabor Kereskenyi a fost ales în urma unei competiţii interne la care s-au înscris cinci persoaneŞ Kereskényi Gábor, Ilonczai Annamária, Güntner Tibor, Zazula Béla şi Maskulik Csaba.

În urma sondajelor, organizaţia municipală l-au dat câştigător. A făcut excepţie sondajul de pe site-ul Informaţia Zilei în care candidatul Maskulic Csaba a fost preferat de mai multe persoane. Spre deosebire de alegerile interne de la Forumul German, care de la început au anunţat că sunt o echipă, cei cinci concurenţi de la UDMR s-au luptat între ei. Se ştie că Maskulic Csaba  nu se înţelege cu Kereskenyi Gabor.

La fel ca fostul senator Guntner Tiberiu. Fiind preşedintele organizaţiei municipale, Kereskenyi Gabor a fost în avantaj şi a fost desemnat candidat.
Calităţile sale, şi bune şi rele, vor fi cântărite în timpul campaniei şi precampaniei.

El are prima şansă să câştige din moment ce întreaga populaţie cu drept de vot de etnie maghiară va vota cu candidatul UDMR. Partidele româneşti vor avea fiecare câte un candidat, prin urmare voturile populaţiei majoritate se vor împărţi între PSD, PNL, ALDE, PMP etc.

O noutate este decizia FDG Satu Mare să candideze pe liste separate.

Până acum germanii au candidat pe listele UDMR. Acum, dacă vor avea candidat propriu vor scădea şansele UDMR.  Forumul German îşi caută un aliat. Cel mai probabil se va alia cu PNL. În această situaţie, dacă liberalii acceptă un candidat german, PNL are  şanse reale de a câştiga funcţia de primar.

Sau chiar dacă nu câştigă, taie orice şanse candidatului PSD Dorel Coica  de a-şi reînnoi mandatul.  În acelaşi timp o alianţă PNL-FDG reduce şi din şansele UDMR de a câştiga alegerile.

Nu trebuie ignorat rolul ALDE în viitoarele alegeri locale.

O candidatură separată la primăria Satu Mare a lui Adrian Ştef retează orice şansă a PSD-ului de a mai obţine un mandat de primar.

Exitând atâţia candidaţi, fiecare dintre partidele intrate în cursă poate câştiga ceva prin negocieri. De exemplu, ALDE poate negocia şi cu UDMR şi cu PSD. Dacă are candidat separat, ajută UDMR, putându-i cere în schimb o funcţie importantă în consiliul judeţean, poate chiar cea de preşedinte.

Poate candida pe liste comune cu PSD, dar pretinzând  ca eventualul candidat la primărie să fie din partea ALDE. În acest caz, promiţând să ajute PSD la obţinerea funcţiei de preşedinte al consiliului judeţean. Dar nu este sigur dacă vor obţine voturile necesare. Cea mai probabilă majoritate la consiliul judeţean fiind cea realizată de UDMR-PNL-FDG. Şvabii au, totutşi, şapte primari de comune în judeţul Satu Mare.

Situaţia este încurcată. În următoarele luni se vor face şi se vor desface o serie de alianţe. Oficial, deocamdată singurul candidat sigur este Kereskenyi Gabor. (Deşi nici acesta nu este  sută la sută sigur, fiind contestat chiar în interiorul UDMR).
 Întrebarea noastră este:

Are şanse Kereskenyi Gabor, candidatul oficial al UDMR, să câştige alegerile de primar în Satu Mare?
Abonează-te acum Online!
 1. eric a spus: 26 octombrie 2015, ora 16:33

  Dar cum de nu e propus pentru candidatura de primar Nagy Szabolcs, ? un incompetent la fel ca mama lui.

 2. duras a spus: 08 octombrie 2015, ora 07:41

  nici ungurilor nu le place de el

 3. Szarazpataki Ugocsai a spus: 07 octombrie 2015, ora 21:37

  Are sanse sa primeasca niste catuse de la jandarmi!

 4. Eugen a spus: 06 octombrie 2015, ora 12:36

  Am totusi o nedumerire si anume de ce vrea asta sa devina primar cand mai recent si-a dublat salariul de deputat astfel avand un salariu mult mai mare decat daca ar fi primar. Oare omul asta e batut in cap ?. Pt. el asta ar insemna o degradare din toate punctele de vedere sa renunte la o functie de deputat pt. unul de primar. Ca primar ar fi cu mult mai bun decat actualul oltean impotent deoarece cu acesta am pierdut 4 ani degeaba ca nu a facut nimic. Satmarenii nu merita un primar mai bun decat acest Kereskenyi Gabor !. Cu toate astea eu promit solemn ca n-am sa-l votez si asta stie el de ce !.

 5. ado a spus: 06 octombrie 2015, ora 10:52

  Ziceti ca etnia , automat inseamna garantie ?

 6. D-REX a spus: 06 octombrie 2015, ora 09:05

  Si romanii trebuie sa-si stabileasca un candidat unic,altfel o sa piarda.
  Nu trebuie sa ajunga un astfel de ” IREDENTISTA” ca primar.

 7. Gogu a spus: 06 octombrie 2015, ora 06:44

  Părerea mea este ca are şanse foarte mari sa devină primar,peste hotar la Cenger, probabil.

 8. ciprian a spus: 05 octombrie 2015, ora 19:39

  Ne-am dat dracu’…chiar ca se duce orasul asta de rapa!!!!!

 9. F16 Crasher a spus: 05 octombrie 2015, ora 17:32

  La ce prestaţie lamentabilă a avut până acum primaru Dorel sunt şanse serioase să ajungă primar domnu parlamentar.

 10. Attila a spus: 05 octombrie 2015, ora 17:00

  Asa a ratat Udmr ul sa castige alegerile. Maskulik a mai facut ceva in viaţa pe când acesta fara tatăl sau si al politicii ar fi pe nicaeri. Eu il consider si un naţionalist ceea ce nu face bine pentru Satu Mare.De la Coica ma asteptam mult mai mult dar nu prea a realizat mare lucru înafara de parcurile din fata cabinetelor pe când garajele tot asa sunt de când le-a daramat. Dintre cei 2 nu prea-mi vine sa votez cu niciunul Kereskenyi este un fel de Ovidiu Sulaghi care nu-si gaseste locul nicaeri (deputat stânga dreapta-demisie-iar deputat apoi PE si apoi răzgândit pentru Psd)

 11. Babacu a spus: 05 octombrie 2015, ora 11:43

  Daca Kereskenyi devine primar nu va fi deloc meritul lui personal. Pe Iuliu Illeys l-au votat si foarte multi romani (chiar si eu l-am votat) pentru ca este un om echilibrat. Nu cred ca pe Kereskenyi il va vota vreun roman, deci va avea o reprezentativitate de 35 % la nivel de municipiu, ceea ce arata absurditatea legilor votate de acest Parlament de doua parale.

 12. arpi a spus: 05 octombrie 2015, ora 10:56

  Exact un ultranationalist mai trebuia, ca sa nu spun un sovin. Parca era mai bun un gospodar.

 13. ado a spus: 04 octombrie 2015, ora 18:57

  Din partea mea poate fi si Ignacz de la Burti Bar ,dar sa vedem rezultate !

 14. sandy a spus: 04 octombrie 2015, ora 18:37

  Gabor K este recunoscut ca un radicalist si este sponzorizat de florisal ca si ceilati fosti si actual primar NU VA FACE TREABA BUNA

 15. peles a spus: 04 octombrie 2015, ora 12:03

  teoretic fiecare candidat are sanse. practic pot cistiga numai candidati de la udmr, psd si pnl. depinde cum scrie si in articol cine cu cine va negocia.
  mie mi se par interesante aceste sondaje, avem si noi cetatenii de rind posibilitatea sa ne spumem parerile

 16. alegator a spus: 04 octombrie 2015, ora 11:30

  LEGEA ELECTORALĂ E DE PARTEA LUI. PRIMARUL SE ALEGE DOAR DINTR-UN TUR DE SCRUTIN, ROMÂNII VOR FI DEZBINAŢI CA DE OBICEI, VOR AVEA MAI MULŢI CANDIDAŢI, DECI KERESKENYI E VIITORUL PRIMAR !

 17. Babacu a spus: 04 octombrie 2015, ora 10:26

  Pe mine nu ma intereseaza sondajul, dar udemeristii daca tot si-au pus candidat trebuiau sa gaseasca unul mai moderat. Lumea n-a uitat insistentele lui Kereskenyi de a pune placute bilingve la toate strazile din oras pe vremea cind era viceprimar.
  Singura lui sansa ar putea fi dezbinarea romanilor, pe asta mizeaza ei.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.