Ardud: Primarul Ovidiu Marius Duma are planuri ambiţioase pentru investiţii | Informaţia Zilei

Ardud: Primarul Ovidiu Marius Duma are planuri ambiţioase pentru investiţii

Informaţia Zilei a lansat un sondaj referitor la situaţia primăriilor din judeţ. Pentru o bună informare a cititorilor, am trimis un set de întrebări referitoare la veniturile şi cheltuielile primăriilor, estimări pe timp de pandemie, la situaţia firmelor, a elevilor, a celor întorşi din străinătate, dar şi la aşteptările edililor faţă de guvernanţi. Redăm mai jos răspunsurile primite de la Ardud.

În anul 2019 în contul primăriei Ardud a intrat suma de 2.598.630 lei reprezentând venituri proprii din impozite şi taxe locale, impozit pe venit global şi alte surse, dar anul acesta primarul Ovidiu Marius Duma nu poate estima cât se vor reduce. Pentru salarii, ajutoare sociale, cheltuieli de întreţinere, Primăria are nevoie de minim 8.431.000 lei.

La nivelul oraşului Ardud, pe perioada stării de urgenţă, agenţii economici au încercat să îşi menţină activitatea în funcţie de capacitatea economică a fiecăruia.

Ca măsuri de redresare economică, primarul aşteaptă de la Guvern să susţină proiectele de investiţii în infrastructură şi demararea unei campanii pentru susţinerea şi promovarea producătorilor autohtoni, a afacerilor locale în scopul stimulării economiei. De la Consiliul Judeţean se aşteaptă continuarea susţinută a digitalizării administraţiei publice în raport cu cetăţeanul şi alte instituţii, dar şi susţinerea afacerilor locale. Primar liberal, Ovidiu Duma consideră că guvernul actual a luat măsuri mai bune ca oricare alt guvern.

În ce priveşte situaţia elevilor, aceştia au posibilitate să urmeze cursurile online. Numărul localnicilor care s-au întors de la munca din străinătate este estimat la 106 persoane, iar aceştia ar avea posibilitate să se angajeze în zonă.

După terminarea pandemiei, viitorul va fi mai bun, estimează edilul.

O veste bună este că nu s-au suspendat investiţiile derulate în oraş. Primarul Duma are planuri ambiţioase pentru investiţii. Enumerăm câteva: construirea unui centru multifuncţional la Ardud, modernizarea drumurilor spre Ardud Vii, Gerăuşa şi a mai multor străzi din oraş, reabilitarea centrului de permanenţă, modernizarea aşezământului cultural din Mădăras, construirea unei case de cultură în Ardud, a unei grădiniţe cu trei grupe tot în oraş şi finalizarea unei săli de sport cu 102 locuri la Mădăras.

Abonează-te acum Online!
  1. tractorist a spus: 23 mai 2020, ora 13:32

    Si el vrea sa salveze Crestinii, bufonul imbracat in haine KU-KLUX-KLAN.Oare se mai gaseste politician serios in judetul nostru?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345