00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 01.40 Ne Cheamă Natura 02.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 03.25 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 05.40 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiuni: Noua lege a pensiilor şi ultimele modificări.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 14.35 Teleshopping 14.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 17.00 Street Music Festival – la Satu Mare. 18.00 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 Ne Cheamă Natura 18.07.2019

Ardelenii de la CFR Cluj, din nou campionii României la fotbal

Scris de Constantin Demian, 13 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

CFR Cluj este campioana României la fotbal, ediţia 2018-2019. Echipa din Cluj îşi păstrează astfel titlul cucerit în ediţia 2017-2018. Este titlul cu numărul 5 pentru echipa din Cluj revenită în Liga I la finalul sezonului 2003-2004.

CFR Cluj şi-a asigurat titlul de campioană a României cu o etapă înainte de finalul sezonului după ce a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa CSU Craiova.
CFR are cinci puncte avans faţă de ocupanta locului 2, FCSB, formaţie pe care o va întâlni în ultima etapă din playoff.

Un succes meritat pentru formaţia din Cluj chiar dacă a rulat pe banca tehnică patru antrenori: Edi Iordănescu, Toni Conceicao, Alin Minteuan şi, la final, Dan Petrescu. Dar fotbalul practicat de clujeni, indiferent de antrenorul de pe bancă, a fost unul pragmatic, centrat pe rezultat şi mai puţin pe spectacol.

Dar o mare parte din sezonul reuşit al echipei campioane se leagă de tehnicianul portughez, care, în cele 29 de meciuri cât a stat pe bancă, a câştigat 16, a terminat 9 la egalitate şi a înregistrat doar 4 înfrângeri. Rămâne acum ca în sezonul european, CFR să-şi depăşească statutul de echipă de pluton şi să obţină măcar o calificare în grupele Europa League. Şi să şteargă ruşinea din sezonul trecut când a fost eliminată de amatorii de la Dudelange (Luxemburg).

Altfel ca un alt element statistic, CFR Cluj a folosit 26 de jucători pe parcursul campionatului. Gruparea din Gruia are 11 stranieri în lot şi o medie de vârstă de 28,1 ani fiind a doua cea mai ”bătrână” echipă din campionat, după Concordia Chiajna.

La final să mai spunem că CFR are de jucat un singur meci din actuala stagiune, cel cu FCSB. Un meci lipsit de importanţă în ce priveşte configuraţia clasamentului. Important însă pentru FCSB care va încerca să mai spele din ruşinea ratării complete a sezonului.

“Nici n-am mai putut să intru în vestiar, că era prea mare bucuria, dar îi înţeleg pe jucători. Aceşti băieţi merită felicitări. Mă bucur că am luat decizia de a mă întoarce, pentru că n-am fost sigur de ea. Meritul e al jucătorilor şi al celor care au condus echipa înaintea mea: Edi Iordănescu a condus două meciuri, Conceicao majoritatea timpului şi Alin Minteuan. Apoi am venit eu. Am răcit puţin zilele astea, nu prea am dormit. Ştiam că presiunea va fi mare. Trofeul ăsta trebuie împărţit cu ceilalţi antrenori. Eu am fost un fel de atacant care a trebuit să finalizeze ce au început alţii. Dar cel mai mare merit poate-l are Toni Conceicao”, a declarat Dan Petrescu.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 14 mai 2019, ora 10:12

    Ma bucur pt. CFR Cluj dar realitatea este ca in Romanica nu se mai joaca fotbal ci doar se mimeaza fotbalul. Din acest motiv, jucatori nu avem la marile cluburi din Europa si nici rezultate remarcabile nu putem astepta in Cupele Europene.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.