Arafat: Carantină de 5 zile pentru persoanele vaccinate şi 10 pentru cele nevaccinate

Scris de I. Z., 07 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că perioada de carantină va fi de cinci zile pentru persoanele vaccinate anti-COVID sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. Pentru restul persoanelor, carantina se va reduce la 10 zile.

În urma discuţiilor care au avut loc la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă,  decizi este următoarea< deci avem reducerea perioadei de carantină de la 14 zile la 5 zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile, reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile pentru persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, introducerea măsurii carantinei cu privire la contacţii direcţi ai persoanelor confirmate pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 cu duratele prevăzute anterior – deci aceeaşi regulă va fi dacă este persoana vaccinată sau trecută prin boală, atunci are perioada de carantină de cinci zile, dacă persoana nu este vaccinată are perioadă de carantină de 10 zile.” a spus Arafat.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 09 ianuarie 2022, ora 10:54

    Un nevaccinat se poate vaccina direct cu doza a treia despre care astia spun acum ca este eficient fara sa nu treaca prin primele doua doze care s-au dovedit ineficiente sau trebuie sa se vaccineze neaparat si cu primele doua ineficiente spre satisfactia producatorilor de vaccinuri ineficiente ???….. Cum de tarile cu rata de vaccinare de peste 80 % din populatie se afla acum in scenariul rosu ???…Eu nu inteleg,…, intelege cineva ?. Companiile producatoare de vaccinuri anticovid ne prostesc in folosul lor ?…Cam asa reiese dupa cum bag seama…. Totul se invarte in jurul banilor , nu credeti ?….

  2. Adrian-preot a spus: 09 ianuarie 2022, ora 09:48

    10 zile carantina pentru cei nevaccinati este insuficient. Ei merita 10 ani carantina pe o insula in Antarctic.

  3. Pro a inare a spus: 08 ianuarie 2022, ora 21:41

    Discriminare!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517