16.10.2019 00.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitați: Emil Șuhani, Radu Panait, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 04.00 Jazz-ul românesc din SUA la Satu Mare invitat – Alexandru Șipa. 05.00 Info Magazin cu Adriana Mureșan. Titlul emisiuni: Arta modernă. 06.00 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitați: Emil Șuhani, Radu Panait, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 10.00 Religie cu Mihaela Ghiță. Titlul emisiuni: Comunicarea dintre adolescenți și părinți. 11.00 În Slujba Comunității cu Mihai Sălceanu, invitat: Rodica Borlan. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 14.40 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitați: Emil Șuhani, Radu Panait, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Georgiana Marina. 17.30 Educație Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni: Transportul ecologic, gestiunea deșeurilor, în vizorul autorităților de mediu. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere Electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Ar putea fi Mircea Diaconu primul președinte echidistant al României?

Scris de I. Z., 29 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Mircea Diaconu

Mircea Diaconu

Mircea Diaconu este singurul parlamentar din România care a intrat în Parlamentul European candidând ca independent. A fost susținut de mass media, dar și-a făcut și singur campanie mergând prin țară cu mașina lui modestă, un ARO galben spre portocaliu.

A făcut o figură modestă în Parlamentul European, dar nu a fost mai slab decât majoritatea colegilor români și străini.

Pentru alegerile prezidențiale din 2019 i s-a ivit oportunitatea de a fi susținut de două partide aflate în criză de candidați. Victor Ponta a declarat că nu candidează la președinție, iar Călin Popescu Tăriceanu refuzat de PSD a primit o lecție aspră la euroalegeri.

Mircea Diaconu a apărut ca o salvare onorabilă pentru cele două partide.

Presupunând că va intra în turul doi are șanse să câștige în fața lui Klaus Iohannis? La discurs este mai vivace. Ca program pare mai aproape de statutul pe care îl conferă Constituția unui președinte interzicându-i să fie membru al unui partid. Nimeni nu respectă nici litera, nici spiritul Constituției.

Până acum niciun președinte ales nu a fost cu adevărat echidistant față de partide. Dacă nu este echidistant, un președinte nu poate fi nici independent. El depinde de partidul  care l-a sprijinit în campanie și de care are în continuare nevoie.

 

În varianta în care ar ajunge în turul doi și ar câștiga în fața lui Klaus Iohannis întrebarea este:

Ar putea fi Mircea Diaconu primul președinte echidistant al României?
Da
Nu
Vezi Rezultate

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 03 octombrie 2019, ora 11:46

  Eu enervez doar pe prosti (@gaby) si-mi pare bine !. Prostii sa mearga la masa prostilor !.”Balivernele” mele prezentate sunt bine documentate conform realitatii ! , indiferent ca le place unora sau nu..

 2. gaby a spus: 02 octombrie 2019, ora 22:15

  nu vezi ca deja este afisat? deja esti foarte enervant cu balivernele tale

 3. Dac Bulibas a spus: 01 octombrie 2019, ora 09:50

  Afisaza-mi comentariul !….

 4. Dac Bulibas a spus: 01 octombrie 2019, ora 09:48

  Nu a castigat nici un proces cu ANI !!!. Curtea Suprema de Justitie i-a respins Recursul in iunie 2012 decizia fiind definitiva si irevocabila !. Deși incompatibilitatea a fost decisă de instanța supremă încă din iunie, Senatul nu a luat act de ea până în decembrie, mandatul lui Diaconu încetând abia cu câteva zile înainte de expirarea lui, acțiune comentată de specialiști în drept ca o sfidare și o imixtiune din partea legislativului față de puterea judecătorească, întrucât organisme oficiale ale Senatului l-au asigurat pe Diaconu că nu este incompatibil. Cu toate astea eu votez pe oricare ar ajunge in finala impotriva lui Iohanescu !!!!.

 5. Traian Orha a spus: 01 octombrie 2019, ora 09:41

  Un jmecher mizerabil cu un tupeu adevarat scandalos !

 6. Babacu a spus: 01 octombrie 2019, ora 08:05

  A cistigat procesul cu ANI pentru ca el nu a semnat documente, doar a dat dispozitii, Cunoastem tipul acesta de smecher, asa a facut si Basescu in dosarul Flota, nicaieri nu s-a gasit semnatura lui desi toti stiau ca este implicat.
  E dreptul fiecaruia sa aprecieze daca Mircea Diaconu ar fi bun sau nu de presedinte. Pe mine nu m-a convins, deja am vorbit prea mult despre el.

 7. Bucuresti a spus: 30 septembrie 2019, ora 21:22

  Am umblat mult prin Satu Mare si-mi face placere sa vad ca satmarenii sunt corelati la evenimente. Am vazut ultimul sondaj IMAS in care Mircea Diaconu este pe locul doi, deci ar putea intra in turul doi.
  De un astfel de presedinte avem nevoie. D-l Iohannis are timp sa candideze peste cinci ani.

 8. Daniel a spus: 30 septembrie 2019, ora 21:17

  Cunosc bine situatia din teatru in general. Domnul Mircea Diaconu a cistigat procesul cu ANI. Sa nu vorbim despre ceva care nu face cinste justitiei din Romania care nu face diferenta dintre un politician corupt si un om de cultura

 9. Babacu a spus: 30 septembrie 2019, ora 12:19

  @vasile: daca discutam pe latura asta (ceea ce n-as fi vrut) atunci nici Mircea Diaconu nu este usa de biserica. In perioada cit a fost director la Teatrul Nottara a fost acuzat de ANI de conflict de interese, a cumulat mai multe functii, el a centrat el a dat cu capul. Ar fi multe de spus.

 10. vasile a spus: 30 septembrie 2019, ora 11:53

  Daca candidatura lui Diaconu este o gluma,atunci ceilalti doi (Iohanis si Dancila),care numai bine nu au facut tarii,ce sunt????.Iohanis sa mai FURE niste case si sa aduca refugiati in tara, la ordinele lui Merker,iar Dancila sa continue o guvernare numai pentru bugetari .!!!!!!!!

 11. Babacu a spus: 30 septembrie 2019, ora 09:44

  Eu n-am nimic personal cu Mircea Diaconu, este un baiat simpatic. Dar a fost 4 ani europarlamentar, timp in care s-a remarcat ca un ilustru necunoscut. Acum este sustinut de 2 luzări ai politicii: Ponta si Tariceanu, care adunati abia fac 10 %.
  Singura sansa ca Mircea Diaconu sa fie presedinte este in film, spre exemplu daca se face un film despre Revolutie iar Mircea Diaconu ar interpreta rolul lui Ion Iliescu.

 12. y a spus: 30 septembrie 2019, ora 09:17

  Întrebarea voastră din titlu sper că e retorică. Părerea mea este NU! Nu detaliez, sunt prea multe de spus în defavoarea lui.

 13. stefi a spus: 29 septembrie 2019, ora 23:34

  Sigur ca da: intr-un film de comedie, sau poate mai bine intr-o drama ;) .

 14. Babacu a spus: 29 septembrie 2019, ora 19:49

  De ce imi acordati merite pe care nu le am? Nu-mi bat joc de toata lumea, numai de politruci si de cei care nu respecta Constitutia Romaniei. E o mare diferenta. Ba nu, i-am uitat pe incultii care au adus la putere Ciuma Rosie.

 15. Lavinia a spus: 29 septembrie 2019, ora 19:26

  Mie mi se pare cel mai serios candidat care a inteles ce inseamna
  sa fii preseidntele tuturor romanilor.
  Sper sa intre in turul doi.

 16. Doru a spus: 29 septembrie 2019, ora 14:41

  Alo, Informatia Zilei, nu putei scapa de securositul ce-si zice babacul si va saboteaza site-ul si isi bate joc de toata lumea?

 17. Babacu a spus: 29 septembrie 2019, ora 12:06

  Candidatura lui Mircea Diaconu este o gluma. Poate candida ca are dreptul, dar in campania electorala daca il vad ii spun: hai Mirciulica la o bere, politica nu e de tine!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.