03.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Beniamin Urs, Gabriel Leș, Octavian Petric, Diana Zorescu. Titlul emisiunii: Medicii care lucrează cu bolnavii covid vor primii bonus 500 de euro.(reluare) 01.00 Ştiri 01.30 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înțelesul tuturor. (reluare) 03.00 Sport 04.30 Spectacol simfonic la Filarmonica Dinu Lipati din Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Beniamin Urs, Gabriel Leș, Octavian Petric, Diana Zorescu. Titlul emisiunii: Medicii care lucrează cu bolnavii covid vor primii bonus 500 de euro.(reluare) 09.00 În Slujba Comunității cu Mihai Sălceanu, invitat: Aurelia Pop. 10.00 Sănătate Frumusețe Stil cu Ioana Vladimirescu și Ioana Zaharia 10.55 Taina Credinței cu Mihaela Ghiță. Titlul emisiunii: Despre icoane, sfinți și Muntela Athos. 11.41 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Viața la Țară cu Ioan Anițaș.Titlul Emisiunii: Mieii de Paști își așteaptă cumpărătorii. 13.25 Panoramic Sportiv cu Ionuț Blăjean. Titlul emisiunii: Ce obiective au secțiile sportive de la CSM Satu Mare. 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Beniamin Urs, Gabriel Leș, Octavian Petric, Diana Zorescu. Titlul emisiunii: Medicii care lucrează cu bolnavii covid vor primii bonus 500 de euro.(reluare) 15.15 Teleshopping 15.45 Info Studio cu Ioan Anițaș, invitat: Ioan Pop. Titlul emisiunii: Lucrări urgente în zilele ce urmează. 16.50 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 18.00 Audiențe în direct, cu Victor Constantinovici (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audiențe în direct Victor Constantinovici (reluare)

Ar fi potrivit pentru România un guvern de uniune naţională?

Scris de I. Z., 19 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Recent, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a făcut o prupunere care a luat prin surprindere toate partidele. Preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, fără să se consulte cu alte formaţiuni politice, şi nici cu conducerea PSD, a propus formarea unui guvern de uniune naţională.

   Cum a fost primită această idee? Rareş Bogdan îi răspunde lui Marcel Ciolacu: ” Nu guvernăm cu hoţii!”. Alţi politicieni i-au ţinut isonul, începând cu Raluca Turcan, ceva mai temperată decât fostul jurnalist ajuns politician. „Este dovadă de naivitate şi lipsă de ancorare în realitate”.

Nu sunt de acord nici lideri ai PSD. Lia Olguţa Vasilescu spune, cu trimitere spre Pro România: „Cum aş putea să mă aliez cu unul din gaşca paraditorilor? Marş la coteţ!”

Guverne de uniune naţională se formează în momente de criză. Train Băsescu, după alegerile din 2008, a militat pentru un guvern de uniune naţională, format din două partide mari pe atunci, PDL şi PSD. A funcţionat mai puţin de un an.

În Germania, din când în când se formează o „mare alianţă” între drepta şi stânga, între Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi SPD. 

S-ar părea că în cazul guvernelor de uniune naţională ţara are de câştigat, însă nu toate partidele componente.

Propunerea lui Marcel Ciolacu nu este agreată de restul pardidelor, fiecare având propriul interes într-un an în care vor fi două rânduri de alegeri.

Trecând peste interesele de partid, credeţi că un guvern de uniune naţională ar guverna în acest an electoral mai bine decât un guvern minoritar, aşa cum este actualul guvern PNL?

Ar fi potrivit pentru România un guvern de uniune națională?
Da
Nu
Vezi Rezultate

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 20 ianuarie 2020, ora 11:07

  Tot un drac e !, nu avem politicieni ca lumea , romanii n-au stiut niciodata si nu stiu nici acuma sa conduca o tara. Mai bine am curata parlamentul de aceste rebuturi politice romanesti si am accepta sa fim guvernati de la Budapesta de catre Guvernul Orban Viktor economisind astfel cheltuielile inutile cu parlamentarii nostri mizerabili . Cu actualii tot in disperare ajungeti oricum ati face !.

 2. Sandokan a spus: 19 ianuarie 2020, ora 17:36

  Un guvern care munceste pentru POPOR si NU care fura de la popor ar fi ideal.

 3. Andreea a spus: 19 ianuarie 2020, ora 16:56

  Oameni destepti se mai afla dar cinstiti si corecti mai putin.
  numai de asta avem parte.

 4. norby a spus: 19 ianuarie 2020, ora 16:54

  ar fi bine sa avem unguvern format din cei mai destepti oameni din tara din toata partidele

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.