Aplauze la scenă deschisă, la Filarmonica “Dinu Lipatti”

Scris de I. Z., 25 aprilie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Filarmonica-Violonistul Răzvan Stoica

Joi, 22 aprilie 2021, porţile Filarmonicii “Dinu Lipatti” din Satu Mare s-au redeschis. Pentru a doua oară în această stagiune Răzvan Stoica a readus viaţa în sala de concert. A readus aplauzele dumneavoastră în inimile artiştilor prin harul său neasemuit. Concertul găzduit de orchestra sătmăreană a fost memorabil. După o perioadă destul de îndelungată în care concertele s-au desfăşurat doar în mediul online, publicul a revenit în sala de concert. Nerăbdători, plini de bucurie şi de emoţii, toţi cei prezenţi au contribuit la pictarea unui tablou muzical desăvârşit.

Violonistul Răzvan Stoica este unul dintre cei mai preţioşi artişti ai generaţiei sale şi nu numai. Recunoscut pe plan mondial, a şocat din nou prin interpretarea fascinantă a uneia dintre cele mai umane lucrări scrise vreodată. Concertul pentru vioară de Piotr Ilici Ceaikovski a făcut zidurile Filarmonicii să vibreze.

Fiecare zi a săptămânii trecute a fost deosebită. Fiecare repetiţie a reprezentat o ocazie unică de a acompania acest mare artist, concertul fiind punctul culminant al unor zile de neuitat. Deznodământul v-a aparţinut dumneavoastră, publicului atât de aşteptat de către artiştii noştri.

Cel care a condus orchestra de la pupitrul dirijoral a fost Valentin Doni. Finuţ şi extrem de elegant, o prezenţă discretă, maestrul Doni a conturat tabloul muzical deosebit de joi seara.

Aplauzele nu se opresc aici. Joia viitoare, artiştii vor oferi un nou concert. De data aceasta orchestra va fi în prim plan. Arcangelo Corelli, Concerto Grosso op. 6 nr. 4, Suita franceză a lui Francis Poulenc sunt primele lucrări prezentate de orchestră la următorul concert. A treia aduce în atenţia dumneavoastră puţin din Sfânta Sărbătoare a Paştelui, ce urmează duminică. Aflându-ne în Săptămâna Mare, vor răsuna acordurile Simfoniei nr. 26 “Lamentatione” a marelui Joseph Haydn. Este o lucrare pe care cel supranumit “ părintele simfoniei” a compus-o chiar în Săptămâna Sfântă a Paştelui şi pe care orchestra vă invită să o ascultaţi, joi în sala Filarmonicii de la ora 18.30, dar şi miercuri în frumoasa sală a Teatrului din Carei de la ora 18.00 

Deşi publicul poate fi prezent doar în proporţie de 30%, sala este plină de emoţii, de vibraţii care ocupă şi locurile goale, muzica fiind ca o extensie a fiecăruia dintre noi.

Maestrul Ştefan Novak va dirija viitoarele concerte şi vă invităm să fiţi alături de Filarmonica “Dinu Lipatti” într-o nouă călătorie muzicală încărcată de emoţii şi bucurie.

Alina M.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517