Image 1
Image 2

Aperitiv de caracatiţă cu oţet

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O caracatiță mai mică, o jumătate de cană de oțet, câteva fire de țelină, un morcov, o ceapă, 8-10 boabe de piper, sare, puțin pătrunjel. Pentru sos: o jumătate de cană de ulei de măsline, 6-8 linguri de oțet, un sfert de linguiță de piper măcinat, puțină sare și pastă de ardei iute, după gust.

Mod de preparare:

Caracatița se spală bine și se pune în oală cu apă cât să o acopere. Se adaugă oțetul, se pune capacul și se fierbe pe foc tare. Când începe să fiarbă, se încetinește focul și se fierbe timp de aproximativ o jumate de oră. Când a fiert, se scurge, se clătește cu apă rece din belșug și se pune din nou în apă curată la fiert cu țelina, morcovii, ceapa, boabele de piper și sare. Se acoperă cu capacul și din nou la fiert timp de 1 oră. Între timp se amestecă ingredientele pentru sos, până se omogenizează. Caracatița o serviți pe platou cu garnitură de ardei roșii și frunze de pătrunjel, tăiată în bucățele și cu sosul anterior preparat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DELICATESE CULINARĂ

Salată beouf cu ton

În general, o salată este cu atât mai elegantă în prezentare cu cât este mai simplu ornată.

În general, o salată este cu atât mai elegantă în prezentare cu cât este mai simplu ornată.

DE ÎNCERCAT LA MASĂ

Sarmale de post cu varză acră

Sarmale de post cu varză pot o soluție ideală pentru o zi în care dorești să postești sau dacă dorești ceva mai simplu. Le facea mereu bunica in perioada postului, si de fiecare data le mancam cu mare placere, ca si acum de altfel. Merg de minune cu un ardei iute alaturi si sunt mult mai usoar de digerat decat cele cu carne.