Ingrediente:
500 g brânză proaspătă, o ceapă sau un praz mic (prazul nu are miros puternic), 50 g de unt sau margarină, 1-2 linguri de smântână, în funcție de consistența brânzei, o legătură de mărar verde sau 2 lingurițe de mărar uscat și măcinat, o linguriță de boia de ardei, sare, piper.
Mod de preparare:
Brânza se amestecă cu ceapa răzuită (sau prazul), cu untul și smântâna. Se adaugă mărarul mărunțit cât se poate de fin, apoi se condimentează cu sare, piper și boia. Se amestecă bine, până când se obține o pastă omogenă. Smântâna din crema de brânză se poate substitui cu maioneză, dar atunci este indicat să se consume într-o zi, cel mult două. Crema de brânză se poate îmbogăți și cu bucățele de măsline (fără sâmburi). Gustul de măsline se potrivește foarte bine cu această compoziție. Se consumă cu pâine proaspătă și roșii, sau ceapă, ori platou rece pe bruschete, în combinație cu alte preparate.
Fii primul care comentează