Apaserv atrage din nou atenţia: e secetă, nu risipiţi apa potabilă!

Societatea Apaserv Satu Mare S.A. face un apel către utilizatorii serviciilor de alimentare cu apă potabilă: în această perioadă, recomandăm să se utilizeze apa doar în scopurile prevăzute în contractul de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă-canal, respectiv în scopuri gospodăreşti şi de uz casnic. Sistemul a fost dimensionat doar pentru consumul menajer, iar udatul grădinilor sau umplerea piscinelor cu apă de la reţea ar putea provoca probleme în alimentarea clienţilor.
Utilizarea excesivă a apei din reţelele de distribuţie duce la scăderea nivelului apei din rezervoarele de înmagazinare şi diminuează, în mod constant, eforturile operatorului de a asigura furnizarea apei în regim normal. Iată câteva sfaturi practice pentru economisirea apei:
• Verificaţi regulat contorul de apă, deoarece acest lucru vă permite să vă menţineţi consumul sub control şi, de asemenea, vă poate face conştienţi de eventualele defecţiuni sau scurgeri înainte de a fi prea târziu.
• Faceţi duşuri rapide pentru a vă reduce timpul de duş cu câteva minute.
• Acordaţi atenţie rezervorului de toaletă, este foarte important şi ar trebui să alegeţi modele cu capacităţi de 6 şi 12 litri în funcţie de nevoie. Procedând astfel, pot fi realizate economii de apă de aproximativ 26.000 de litri pe an.
• Asiguraţi-vă că robinetul este oprit în timp ce vă spălaţi pe dinţi. Puteţi economisi cantităţi însemnate de apă doar prin închiderea robinetului.
• Aşteptaţi până când maşina de spălat / maşina de spălat vase este plină înainte de a o porni. Setările pentru o jumătate de sarcină utilizează mai mult de jumătate din apă şi energie dintr-o sarcină completă.

Abonează-te acum Online!
  1. Nicu a spus: 26 iulie 2022, ora 09:08

    Societatea Apaserv abia asteapta sa vina ploile sa poata taxa apa de ploaie ca menajera sa umfle facturile pt. ca urmeaza concediile si momentan este mai greu cu sporurile si primele consistente.2674

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517