Image 1
Image 2

Apaserv a achiziționat 30.000 de contoare de apă din economiile înregistrate în cadrul proiectului POS Mediu

robinet apa
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Pe bună dreptate, sătmărenii întreabă: de ce avem facturi atât de mari? De ce plătim aşa mult pentru apa consumată?
Pe bună dreptate, sătmărenii întreabă: de ce avem facturi atât de mari? De ce plătim aşa mult pentru apa consumată?

UPDATE: Reprezentanţii Apaserv precizează că societatea montează contoarele din banii proprii. Nu consumatorii sunt cei care suportă cheltuielile. Preţul contoarelor noi nu va fi regăsit în facturile de la apă.

Sătmărenii vor o explicaţie de la reprezentanţii Apaserv: de ce se schimbă contoarele obligat-forţat în tot oraşul şi, mai ales, cine plăteşte aceste contoare? “Plătim enorm de mult pentru apa pe care o consumăm! Apa costă mai mult decât  curentul. Aşa am ajuns!”. E sesizarea făcută de o cititoare a ziarului nostru. La un simplu calcul aflăm că sătmăreanca scoate din buzunar lună de lună în jur de 80 de lei pentru factura ce i-o trimite Apaserv. Plăteşte tot lunar cel mult 70 de lei la curent. Asta înseamnă că achită în trei luni 240 de lei pentru apă şi 210 lei pentru curent. În total 450 de lei. Nu stă acasă decât foarte puţin şi trăieşte singură. În tot acest timp, o familie formată din cinci persoane dintr-un sat din mediul rural care nu are apă de la Apaserv, ci are hidrofor, achită în jur de 650 de lei pe trei luni la curent. Vorbim de o familie în care maşina de spălat e pusă în funcţiune de trei ori pe zi, există picurătoare în mare parte din grădină, toţi membrii familiei fac duş zilnic cel puţin o dată.

Pe bună dreptate, sătmărenii întreab㪠de ce avem facturi atât de mari? De ce plătim aşa mult pentru apa consumată? În plus, când reînnoieşti contractul cu Apaservul îţi este schimbat contorul. O altă cititoare de-a noastră a ridicat problema în felul următorŞ “Recent mi-am reînnoit contractul şi, bineînţeles, regula e regul㪠se schimbă contorul. Mă trezesc acum cu angajaţii Apaserv că schimbă iar contorul. Cine plăteşte? Am întrebat frumos ce se petrece şi mi s-a spus că se schimbă contoarele în tot oraşul. De ce? Măcar să primim o explicaţie. Şi, mai ales, un răspuns la întrebarea “din banii cui schimbaţi, domnilor, contoarele?”. Asta vrem să ştim!”.

O altă cititoare a ziarului nostru, Ileana V., pensionară, cu o pensie de 800 de lei pe lună, a venit plângând la redacţie să ne spună că odată cu noul contor nu mai rezistă financiar cu plata facturilor la ap㪠“Locuiesc singură. Trăiesc din 800 de lei după ce am muncit 35 de ani. Fac mâncare de două ori pe săptămână. Dacă pe vechiul contor aveam 2-3 mc, acum am 7 mc. Cum se explică asta?”.

7 comentarii

  1. Dansii nu stiu daca au mai auzit cuvantul “ACCORDUL PROPRIETARULUI” anume, contorul vechi era proprietatea mea personala (cumparat pe banii mei) era omologata cu toate actele in regula. Inseamna de fapt ca mi sa furat nu ? Nu am primit nici un act despre noul contor, cum ar fi fost omologata sau verificata metrologic!!! Probabil ei au ceva contracte cu ceva firme var si frate si totul e legal… Sunt disperat, am primit noua factura cu contorul nou… de trei ori mai mare consum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dar promit un lucru, nu ma mai las jecmanit !!! Daca am sa mananc paine cu unsoare o perioada, si atunci le rezolv pe astia !!! Mult de umblat dar se poate rezolva ! Protectia consumatorului, Autoritatea Nationala de Metrologie, Tribunal. Nu va lasati ! Nu platesc atata gaz fratilor.

  2. In luna a 6 a, anul curent Apaserv a schimbat contorul. De atuci si pana azi “am consumat” 83 de mc de apa. ENORM, pt doua persoane care lucreaza de la 7,8 la 6,7,8 seara.
    In schimb, de schimbat se schimba din bani europeni, in cadrul programului de investiții ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007 – 2013 (din economiile înregistrate la acest proiect), si, se afiseaza pe usa de la intrare in bloc ca urmeaza sa se inlocuiasca, in ziua cutare(cel putin la noi asa a fost). In plus se gasesc informatii si pe site-ul lor si in ziar.

  3. De ce l-au schimbat contoarele pe care noi le-am cumparat ? Fara sa ne intrebe si fara sa ne dea inapoi . Cand am introdus apa noi am cumparat contoarele . Si inca ceva de ce la Dorolt apa si canalizarea e mai ieftina ? Daca noi suntem la oras pe noi ne poate jupui !!!!!!!! Rusine , rusine sa va fie !!!!!!!!!!

  4. Noua ni s-au schimbat deja contoarele de apa clasice pe contoare digitale si bine-nteles far a sa fim anuntati.N-am vazut nici cat arata contorul vechi la demontare si nici cel nou inainte sa fie montat.Este contorul Apaservului dar eu platesc consumul.Dupa parerea mea trebuie sa fii anuntat din timp ca sa poti vedea si tu ce vei plati.Nu?
    Problema este ca prima factura de apa, dupa schimbarea contorului, a fost enorma.A doua factura inca nu a venit dar, de atunci, zilnic imi scriu consumul de apa, care, bine-nteles, nu e nici 30% din consumul zilnic de pe factura precedenta. Ce se intampla?
    Este ceva necurat la mijloc.

  5. Suntem efectiv furati pe fata! Da, buna intrebarea asta! Cine plateste contorul???? Si la ce saracie il schimba, din moment ce e bun? Imi amintesc ca acum cativa ani cu mare greutate am reusit sa ii conving pe cei de la Electrica sa imi schimbe contorul, pe motiv ca ala vechi are o problema, platesc tare mult. Vad ca Apaservul le schimba imediat. Buna afacere.

  6. Nu a existat nici măcar o informare prealabilă ! Apaserv nu ne-a anunțat înainte că va schimba contoarele, pur și simplu am găsit în cutia poștală un proces verbal, cum că s-au schimbat contoarele. Dar noi de unde să știm că le-au schimbat, am văzut cumva asta? Sau le-au schimbat doar pe hârtie, și noi plătim? După ce că au prețuri atât de mari, nici măcar nu ne informează despre ce vor să facă, pe banii noștri ! Cred că PROTECȚIA CONSUMATORULUI ar trebui să se autosesizeze!

Lasă un răspuns

Connect with