18.10.2019 00.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitați: Otto Nagy, Octavian Petric, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Orban, încrezător că va putea trece guvernul. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitați: Ciprian Crăciun, Marian Torok. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă, candidat la prezidențiale. (reluare) 04.00 Info Magazin cu Adriana Mureșan. Titlul emisiuni: Videografia de nuntă la nivel de artă. 05.00 Portret de artist. 05.30 Viața la Țară cu Ioan Anițaș.Titlul Emisiuni: Cum se face vinul bun? 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitați: Otto Nagy, Octavian Petric, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Orban, încrezător că va putea trece guvernul. (reluare) 10.00 Religie cu Mihaela Ghiță. Titlul emisiuni: Despre bogăție și sărăcie. 11.00 Info Magazin cu Adriana Mureșan. Titlul emisiuni: Tincuța Fernea, un artist în devenire. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitați: Ciprian Crăciun, Marian Torok. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă, candidat la prezidențiale. (reluare) 14.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitați: Otto Nagy, Octavian Petric, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Orban, încrezător că va putea trece guvernul. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Ionela Toma. 17.00 Info Studio (limba maghiară) cu Laczko Eva, invitați: Metecsa Istvan, Habarics Zsolt. Titlul emisiuni: Fotografi din pasiune – fotografii artistice. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere Electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Aparat de litotriție ultrasonică la Spitalul Județean

Scris de Matei Larisa, 12 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Conducerea municipalității continuă să investească în dotarea Spitalului Județean Satu Mare, drept urmare vineri, 11 octombrie, un aparat de litotriție ultrasonică în valoare de 300.000 lei a ajuns pe secția de Urologie.

Anunțul și prezentarea noului aparat au fost făcute vineri, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat managerul Spitalului Județean, Adrian Marc, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, și medicii urologi Cristian Rusu și Bogdan Feciche.

Aparatul va deservi atât sătmărenii, cât și pacienții din județele limitrofe, iar vestea cea bună este că toți cei patru medici urologi din cadrul SJU Satu Mare au pregătirea necesară pentru a utiliza aparatura. Din aproximărilor medicilor, peste 400 de pacienți pe an vor avea nevoie de intervenția acestei noi aparaturi. ”Energia care este considerată standard în momentul de față în UE pentru a fi utilizată endoscopic este această aparatură. Deci dotarea de astăzi sigur că nu este întâlnită în toate serviciile de urologie din România, s-a răspândit în ultimii ani destul de mult, dar ea în UE este considerată un minim de standard și devine o obligație terapeutică să o utilizezi”, a precizat medicul Bogdan Feciche.

Șeful secției de Urologie, medic urolog Cristian Rusu, a precizat importanța dotării secției de Urologie, întrucât foarte mulți pacienți din afara județului vin să se trateze în Satu Mare. ”De azi înainte avem un aparat de ultimă generație, extraordinar de performantă cu care putem să tratăm foarte multe din situațiile cu care ne întâlnim. Avem în momentul de față o oarecare plajă de acoperire a acestui tip de tratament de nivel bun, dar desigur nu complet. Ne dorim să avem o dotare completă, vom solicita sprijin și ajutor pentru a avea o dotare de nivel complet pentru a putea îndeplini menirea pe care o avem în spital și pentru a putea fi folositori pacienților care ni se adresează atât din județul Satu Mare, cât și din afara județului. Avem foarte mulți pacienți care ni se adresează din alte județe în mod constant”, a explicat acesta.

Abonează-te acum Online!
  1. endoscopist a spus: 12 octombrie 2019, ora 23:42

    Lithotripsie (lithotripsy)

    Extracorporeal Shock Wave Lithotripsy (ESWL)

  2. suporter adevarat a spus: 12 octombrie 2019, ora 18:43

    mai lipsea un sobor de preoti sa fie gasca completa

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.