Aparat de litotriţie ultrasonică la Spitalul Judeţean | Informaţia Zilei

Aparat de litotriţie ultrasonică la Spitalul Judeţean

Scris de Matei Larisa, 12 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Conducerea municipalităţii continuă să investească în dotarea Spitalului Judeţean Satu Mare, drept urmare vineri, 11 octombrie, un aparat de litotriţie ultrasonică în valoare de 300.000 lei a ajuns pe secţia de Urologie.

Anunţul şi prezentarea noului aparat au fost făcute vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat managerul Spitalului Judeţean, Adrian Marc, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, şi medicii urologi Cristian Rusu şi Bogdan Feciche.

Aparatul va deservi atât sătmărenii, cât şi pacienţii din judeţele limitrofe, iar vestea cea bună este că toţi cei patru medici urologi din cadrul SJU Satu Mare au pregătirea necesară pentru a utiliza aparatura. Din aproximărilor medicilor, peste 400 de pacienţi pe an vor avea nevoie de intervenţia acestei noi aparaturi. ”Energia care este considerată standard în momentul de faţă în UE pentru a fi utilizată endoscopic este această aparatură. Deci dotarea de astăzi sigur că nu este întâlnită în toate serviciile de urologie din România, s-a răspândit în ultimii ani destul de mult, dar ea în UE este considerată un minim de standard şi devine o obligaţie terapeutică să o utilizezi”, a precizat medicul Bogdan Feciche.

Şeful secţiei de Urologie, medic urolog Cristian Rusu, a precizat importanţa dotării secţiei de Urologie, întrucât foarte mulţi pacienţi din afara judeţului vin să se trateze în Satu Mare. ”De azi înainte avem un aparat de ultimă generaţie, extraordinar de performantă cu care putem să tratăm foarte multe din situaţiile cu care ne întâlnim. Avem în momentul de faţă o oarecare plajă de acoperire a acestui tip de tratament de nivel bun, dar desigur nu complet. Ne dorim să avem o dotare completă, vom solicita sprijin şi ajutor pentru a avea o dotare de nivel complet pentru a putea îndeplini menirea pe care o avem în spital şi pentru a putea fi folositori pacienţilor care ni se adresează atât din judeţul Satu Mare, cât şi din afara judeţului. Avem foarte mulţi pacienţi care ni se adresează din alte judeţe în mod constant”, a explicat acesta.

Abonează-te acum Online!
  1. endoscopist a spus: 12 octombrie 2019, ora 23:42

    Lithotripsie (lithotripsy)

    Extracorporeal Shock Wave Lithotripsy (ESWL)

  2. suporter adevarat a spus: 12 octombrie 2019, ora 18:43

    mai lipsea un sobor de preoti sa fie gasca completa

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345