Image 1
Image 2

Anul trecut, 41.000 de români au necesitat spitalizare datorită trombozei venoase

Sigla Informatia Zilei
Anul trecut, 41.000 de români au necesitat spitalizare datorită trombozei venoase
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În anul 2016, aproximativ 41.000 de pacienţi au beneficiat de tratament în spitalizare continuă pentru tromboză venoasă , iar pentru tromboză arterială circa 72.000 de pacienţi, arată datele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Tot anul trecut, în ambulatoriu au fost trataţi cu aceleaşi diagnostice, 17.409 pacienţi.
“CNAS susţine tratarea trombozei precum şi a complicaţiilor acestei boli (care includ tromboembolismul pulmonar, infarctul miocardic şi cerebral etc.) prin compensarea medicamentelor specifice şi prin finanţarea serviciilor medicale necesare diagnosticării şi tratării afecţiunii, aliniindu-se astfel obiectivului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de reducere cu 25% a deceselor cauzate de bolile netransmisibile, inclusiv de tromboză, până în anul 2025”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Tromboza, formarea unui cheag de sânge în interiorul unui vas sanguin, este principala cauză de îmbolnăvire şi deces din lume. Unul din patru decese este cauzat de tromboză, iar 60% din cazurile de tromboză sunt asociate cu spitalizarea, ca urmare a imobilizării prelungite în condiţii de boală, conform datelor Societăţii Internaţionale de Tromboză şi Hemostază (ISTH).

CNAS atrage atenţia că riscul de tromboză poate fi redus printr-un stil de viaţă sănătos, dar şi prin diminuarea imobilizării prelungite a pacienţilor în condiţii de boală.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

STATISTICI

Se înmulțesc infecțiile respiratorii în Satu Mare

În săptămâna 25.12.2023-31.12.2023 (S52/2023), județul Satu Mare a înregistrat o creștere semnificativă a numărului total de cazuri de infecții respiratorii acute (IACRS), pneumonii și gripă, ajungând la 742, comparativ cu 608 înregistrate în săptămâna precedentă.