20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Ansamblul Oaşul a fost aplaudat la scenă deschisă în Sibiu

Scris de Ioana Vladimirescu, 08 octombrie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Ansamblul Oasul Negresti

Ansamblul Oasul Negresti

În primele zile ale lunii octombrie, Ansamblul folcloric Oaşul al Casei de Cultură Negreşti Oaş a fost aplaudat la scenă deschisă în Sibiu.

Oşenii au luat parte alături de multe alte prestigioase formaţiuni folclorice din ţară, la spectacolele organizate de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu în cadrul Proiectului ‘’Toamna sibiană‘’.

La Sibiu, membrii Ansamblului Oaşul au fost însoţiţi de managerul Casei de Cultură din localitate, prof. dr. Natalia Lazăr, de instructorul lor, interpreta şi profesoara Maria Tripon şi de colaboratoarele instituţiei de cultură, Floare Finta, care e Tezaur Uman Viu, şi Floare Hotca, două meşteşugăriţe populare are mai practică şi în zilele noastre arta meşteşugurilor străvechi şi cu mare drag şi bucurie le împărtăşesc şi celor mai tineri din experienţa lor de viaţă.

Pe scena din Sibiu, Ansamblul Oaşul a prezentat secvenţe din ritualul de nuntă din Tara Oaşului, un ritual care atrage an de an pe meleagurile judeţului nostru oameni din întreaga lume. Alături de oşeni au cântat şi-au dansat membrii Ansamblurilor Plaiuri Băcăuane, Cununa din Agnita, Porolissum din Zalău, Românaşul Cluj Napoca şi Mărginimea Sibiu. Oşenii au fost invitaţi şi la spectacolul de gală organizat cu prilejul aniversării a cinci ani de la înfiinţarea Ansamblului Ghiocelul din Sibiu, formaţiune condusă de binecunoscutul coregraf Vasile Stoia. Nu doar c peste tot au fost aplaudaţi la scenă deschisă, ci s-au întors acasă cu numeroase diplome. ‘’Ne bucurăm că am reuşit să impresionăm publicul la Sibiu şi dorim ca pe această cale să mulţumim autorităţilor locale din Negreşti pentru sprijinul acordat, tuturor celor interesaţi de colaborarea cu instituţia noastră şi care contribuie astfel la păstrarea şi valorificarea datinilor, tradiţiilor şi obiceiurilor din Tara Oaşului’’, spune dr. Natalia Lazăr la întoarcerea din Sibiu.

 

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.