Image 1
Image 2

”Anotimpurile” vor deschide stagiunea în aer liber a Filarmonicii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Concertul de sâmbătă de la Muzeul de Artă îl are ca solist pe Vlad Răceu

La două luni şi jumătate de la oprirea concertelor din sala proprie, Filarmonica ”Dinu Lipatti” pregăteşte reîntâlnirea cu publicul iubitor de muzică. Sâmbătă, 6 iunie, de la ora 18.30, are loc primul concert din noua stagiune în aer liber, făcută posibilă de relaxarea măsurilor de prevenire a infecţiei Covid-19.

Concertul va avea loc pe scena amplasată în curtea Muzeului de Artă din Piaţa Libertăţii şi va programa o lucrare îndrăgită de public: ciclul de concerte pentru vioară şi orchestră ”Anotimpurile” de Antonio Vivaldi. Cele patru lucrări, prezentate de multe ori cu regretatul Rudolf Fatyol ca solist, vor fi interpretate acum de actualul violonist concertist al Filarmonicii sătmărene, Vlad Răceu, acompaniat de orchestra de cameră a instituţiei.

Vor fi amenajate în jur de 100 de locuri pentru spectatori, cu respectarea distanţării impuse de regulile de prevenţie. Abonaţii vor putea intra pe baza abonamentului, iar biletul va costa 22 de lei. Locurile se vor ocupa în ordinea sosirii la Muzeu, nefiind numerotate. Filarmonica intenţionează să ofere săptămânal câte un concert în formule orchestrale restrânse.

Un nou moment muzical la Muzeul de Istorie

Miercuri la ora prânzului a avut loc al doilea Matineu muzeal muzical. Au evoluat trei membri ai partidei de violă a orchestrei simfonice – Abos Gyozo, Andrei Dula şi Orban Istvan – cu lucrări pentru două viole de Wilhelm Friedemann Bach, Ludwig van Beethoven şi Karl Stamitz. Recitalul lor poate fi văzut şi ascultat pe paginile de Facebook ale Filarmonicii ”Dinu Lipatti” şi Muzeului Judeţean Satu Mare.

Momentul muzical a avut loc în spaţiul expoziţiei ”Cornul abundenţei” de la Muzeul de Istorie, care reuneşte cele mai spectaculoase piese de vestimentaţie şi podoabă din colecţia medievală şi premodernă a Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca. Sunt expuse peste 200 de piese de podoabă şi de vestimentaţie, precum şi arme decorative, menite să reflecte ţinutele de gală ale lumii nobiliare din Transilvania.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns