Angelina Jolie şi-a făcut cont de Instagram

Scris de I. Z., 07 septembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Actriţa şi regizoarea Angelina Jolie, trimis special al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul Naţiunilor Unite, şi-a deschis cont de Instagram pentru a împărtăşi poveştile afganilor şi ale altor oameni care luptă pentru drepturi.

Prima ei postare este scrisoarea unei fete afgane care detaliază fricile pe care le simte legat de preluarea puterii în ţară de către talibani. „Înainte ca talibanii să vină… toţi aveam drepturi. Acum suntem din nou încarceraţi”, a scris fata.

„Chiar acum, oamenii din Afganistan îşi pierd posibilitatea de a comunica pe social media şi de a se exprima liber”, a scris Jolie.

„Aşadar, am venit pe Instagram pentru a împărtăşi poveştile lor şi vocile celor de peste tot din lume care luptă pentru drepturile lor de bază”.

Ea a scris şi despre vizita întreprinsă în Afganistan în 2001 pentru a se întâlni cu refugiaţii care au fugit de talibani, spunând că este „revoltător” să vadă din nou cum oamenii sunt strămutaţi din cauza incertudinii din ţară.

„Să cheltuieşti atâta timp şi bani, să ai vărsare de sânge şi pierderi de vieţi doar ca să ajungi la asta este un eşec aproape imposibil de înţeles”, a mai scris ea.

Contul Angelinei Jolie, deschis vineri, 20 august 2021, are deja mai mult de 5 milioane de urmăritori.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517