19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investiţiilor la Spitalul Judeţean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

Angajaţii din Prefectură fac miercuri grevă japoneză

Palatul Administrativ din Satu Mare

Palatul Administrativ din Satu Mare

Angajaţii Instituţiei Prefectului-Judeţul Satu Mare vor organiza miercuri 31 mai 2017 o grevă de avertisment de tip grevă japoneză. Pe adresa redacţiei am primit un comunicat pe care îl redăm mai jos.

Principala nemulţumire se referă la politica salarială discriminatorie a Parlamentului şi Guvernului României, precum şi a Ministerului Afacerilor Interne în raport cu funcţionarii publici şi personalul contractual din Instituţiile Prefectului, ale căror salarii sunt în momentul de faţă cu cca 50% mai mici decât majoritatea celor din serviciile publice deconcentrate, consilii judeţene şi primării.

Protestul are în vedere faptul că în data de 16 mai 2017 în Camera Deputaţilor a fost respins amendamentul la legea de aprobare a O.U.G. nr.2/2017, care propunea majorarea salariilor brute pentru angajaţii din Prefecturi, asta în condiţiile în care amendamente similare ce vizau majorări salariale pentru angajaţi din alte autorităţi şi instituţii publice au fost adoptate.

Precizăm faptul că aprobarea acestui amendament nu ar fi produs un impact major asupra bugetului de stat, întrucât numărul angajaţilor din Prefecturi este mult mai redus decât cel din oricare din instituţiile/autorităţile menţionate.

Scopul protestului este redarea demnităţii Instituţiei Prefectului prin majorarea  salariilor de bază aşa cum s-a dorit prin amendamentul mai sus menţionat.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.