18.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 01.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 02.35 Ne cheamă natura 03.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 04.20 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 05.20 Cultură, Fior de Zatmar 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste . 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Dumitru Pop. Titlul emisiunii: Perspective de dezvoltare a comunelor din zona metropolitană. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 09.15 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 09.40 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.30 Teleshopping 14.55 Cultură, cu Vera Pop,invitat: Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.20 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licenţă pro. 16.15 Cultură, Fior de Zatmar 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan.

Angajaţii din penitenciare, în grevă pe perioadă nedeterminată

Scris de Sergiu Podina, 04 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Vaida Dorin - preşedintele sindicatului “Speranţa” din cadrul Penitenciarului Satu Mare

Vaida Dorin – preşedintele sindicatului “Speranţa” din cadrul Penitenciarului Satu Mare

Sindicatele reprezentative ale angajaţilor din penitenciare au demarat proteste pe o perioadă nedeterminată. Aceştia cer Guvernului condiţii mai bune de muncă şi să deblocheze con-cursurile de ocupare a funcţiilor vacante. Mai mult tot aceştia acuză executivul că întârzie nepermis aplicarea unor măsuri de protecţie a angajaţilor şi că adoptă legi care restrâng drepturi salariale şi scad pensii.

Despre toate acestea am discutat în cadrul emisiunii “Audienţe în direct“ de la Informaţia TV alături de Vaida Dorin – preşedintele sindicatului “Speranţa” din cadrul Penitenciarului Satu Mare şi Butuza Bogdan – membru în bordul executiv al aceluiaşi sindicat.

Ministerul Justiţiei nu a avut nici o discuţie cu liderii de sindicat

Sindicatele din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) au demarat încă din 1 august acţiuni de protest. Prima măsură pe care aceştia au luat-o are în prim plan orele suplimen-tare pe care agenţii şi ofiţerii din aceste structuri sunt nevoiţi să le facă, din lipsă de personal. “Vreau să se înţeleagă că acţiunile noastre nu au nimic de-a face cu discuţiile din spaţiul public referitoare la pensiile speciale. Noi am ajuns la concluzia că fără aceste proteste nu vom fi băgaţi în seamă de către cei în subordinea cărora ne aflăm. Trebuie să ştie toată lumea că de la numirea în funcţie a domnului Tudorel Toader la Ministerul Justiţiei, acesta nu a avut nici o discuţie cu liderii de sindicat. În consecinţă nu ştim ce se face, dacă se face. Am primit doar promisiuni care se adeveresc a fi doar scriptice, fără ca ceva real să se întâmple”, declară Vaida Dorin – preşedintele sindicatului “Speranţa” din cadrul Penitenciarului Satu Mare
Cea mai mare problemă la nivel naţional o constituie lipsa de personal. Din această cauză s-a cerut deblocarea şi finanţarea posturilor vacante astfel încât să se asigure un minim de 14 mii de posturi la finalul anului 2017, luându-se în calcul şi ritmul trecerilor în rezervă prin pensionare.
“Este necesară modificarea actelor normative care stabilesc numărul total de posturi prevăzute, nu finanţate. Conform datelor primite de la Sinidicatul Naţional al Lucrătorilor din Peniteciare avem în prezent 12 mii de posturi ocupate din necesarul de 20.000”, declară Vaida Dorin.

Mai multe puteţi citi în ediţia timpărită a cotidianului Informaţia Zilei din 04.08.2017 sau în format electronic

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.