03.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Gabriel Leş, Octavian Petric, Diana Zorescu. Titlul emisiunii: Medicii care lucrează cu bolnavii covid vor primii bonus 500 de euro.(reluare) 01.00 Ştiri 01.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 03.00 Sport 04.30 Spectacol simfonic la Filarmonica Dinu Lipati din Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Gabriel Leş, Octavian Petric, Diana Zorescu. Titlul emisiunii: Medicii care lucrează cu bolnavii covid vor primii bonus 500 de euro.(reluare) 09.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Aurelia Pop. 10.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia 10.55 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Despre icoane, sfinţi şi Muntela Athos. 11.41 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş.Titlul Emisiunii: Mieii de Paşti îşi aşteaptă cumpărătorii. 13.25 Panoramic Sportiv cu Ionuţ Blăjean. Titlul emisiunii: Ce obiective au secţiile sportive de la CSM Satu Mare. 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Gabriel Leş, Octavian Petric, Diana Zorescu. Titlul emisiunii: Medicii care lucrează cu bolnavii covid vor primii bonus 500 de euro.(reluare) 15.15 Teleshopping 15.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Pop. Titlul emisiunii: Lucrări urgente în zilele ce urmează. 16.50 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 18.00 Audienţe în direct, cu Victor Constantinovici (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct Victor Constantinovici (reluare)

Andreea Paul: Ponta loveşte în Pălinca de Oaş şi în 40 de mii de pălincari din ţară

Andreea Paul, deputat in Colegiul 1 Oas

Andreea Paul, deputat in Colegiul 1 Oas

Guvernarea Ponta e pe drojdie. Măreşte acciza la tărie cu o treime, contrar promisiunilor sale anterioare. USL nu are habar să producă bani.

USL loveşte zilnic cu noi taxe în micul producător local. USL a majorat acciza de la 3,75 euro la 5 euro pe litru de alcool pur pentru cantităţile dedicate consumului propriu de până la 50 de litri.

Peste 40.000 de gospodării mici sunt ameninţate, pentru care producerea ţuicii sau palincii este principala lor sursă de venit. La peste 100 de litri, acciza creşte de la 750 euro la 1.000 euro pe hectolitru. USL transferă astfel evaziunea de la produsele de panificaţie la cele din alcool.

PDL solicită USL eliminarea prevederilor din Codul Fiscal privind creşterea accizelor la alcool de la 1 septembrie 2013, în vederea susţinerii micilor producători locali şi diminuării evaziunii fiscale. Altfel, asistăm la o anomalie: trei sferturi din încasările ţăranilor se duc către stat.

 

1 septembrie – birul pe tărie

 

1 septembrie 2013: Gospodăriile care produc până la 50 de litri pe an de palincă, ţuică sau rachiu pentru consum propriu vor plăti acciză de 5 euro pe litru de alcool pur, cu o concentraţie de 100%. Asta înseamnă că ţăranul va plăti peste 2,5 euro doar acciza la litrul de palincă care are în medie cam 55 de grade. Guvernul USL îşi justifică gestul împotriva ţăranilor pentru a aduce mai mulţi bani la buget şi pentru a compensa pierderile date de reducerea temporară a TVA la 9% la pâine. Problema este că acciza la tărie se aplică pe termen nelimitat, iar preţul pâinii nu scade. Câştigă bugetul public care susţine un guvern supra-dimensionat şi pierde ţăranul.

 

Lovitură dată gospodarului tradiţional

 

Creşterea accizelor loveşte în micul producător local, gospodarul tradiţional şi cinstit care produce ţuică şi palincă de generaţii. Prin această măsură este ameninţată direct existenţa sa pe piaţă. Actul normativ porneşte de la prezumţia că ţuica sau palinca este realizată în sistem de prestări de servicii, adică persoanele fizice nu-şi utilizează propriile instalaţii de fabricaţie. Ceea ce evident este o mare eroare.

Peste 40.000 de cazane clocotesc în gospodăriile micilor producători, iar de foarte multe ori ele reprezintă principala sursă de venit şi asigurare a existenţei. Un calcul elementar arată că taxarea este uriaşă: din 20 de lei cât costă în medie un litru de palincă, 15 lei se duc la stat.

 

Adevărul: Guvernul Ponta mută evaziunea de la pâine la tărie

 

Guvernul Ponta jonglează cu taxele mutând evaziunea dintr-un domeniu în altul. În încercarea de a compensa gaura bugetară provocată de scăderea TVA la pâine la 9%, de la 1 septembrie 2013, USL creşte nivelul accizei la alcool cu 33% faţă de valoarea actuală. Majorarea accizelor va determina o sporire a tranzacţiilor de pe piaţa neagră şi va provoca grave prejudicii statului român. Preţul pâinii la raft nu va scădea, în timp ce evaziunea la alcool va prinde aripi.

 

Eterna minciună a guvernării USL

 

În campania electorală din 2012, USL promitea eliminarea accizelor la palincă.

 

Atitudinea PDL

 

Încă de atunci am atras atenţia că acest lucru nu este posibil până în anul 2014 atunci când va fi renegociată directiva europeană nr. 92/83/CEE prin care România beneficiază de reducerea cu 50% a cotei standard a accizei la palincă pentru cel mult 50 litri pe an pentru fiecare gospodărie individuală în cazul producţiei destinată consumului individual şi am propus câteva soluţii alternative.

Articolul integral îl găsiţi aici www.andreeapaul.ro/blog/2012/12/la-turt-spunem-adevarul-pentru-tara-oasului-usl-minte-nu-poate-elimina-acciza-la-palinca/

Promisiunile USL devin zilnic minciuni. Românii sunt cei minţiţi. Românii nu se înşeală la nesfârşit. În loc de soluţii primesc taxe şi impozite. Acesta le este viitorul sub umbrela USL.

Andreea Paul

Deputat de Ţara Oaşului,

Satu Mare

 

Abonează-te acum Online!
  1. Mihai a spus: 13 februarie 2016, ora 13:05

    Pai vezi deputato ce curva e politica. Acum stai cu ei la masa si bei tuica cu accize marite. Vai de noi ce politicieni avem. Hoti, mincinosi, ipocriti ….

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.