18.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 01.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 02.35 Ne cheamă natura 03.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 04.20 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 05.20 Cultură, Fior de Zatmar 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste . 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Dumitru Pop. Titlul emisiunii: Perspective de dezvoltare a comunelor din zona metropolitană. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 09.15 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 09.40 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.30 Teleshopping 14.55 Cultură, cu Vera Pop,invitat: Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.20 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licenţă pro. 16.15 Cultură, Fior de Zatmar 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan.

Andreea Paul: PNL răspunde pozitiv la cele 10 propuneri lansate de mediul de afaceri pentru crearea de noi locuri de muncă

Andreea Paul

Andreea Paul

În cadrul conferinţei de presă susţinută astăzi, 25 mai 2016, la sediul PNL din Bucureşti, Prim-Vicepreşedintele Andreea Paul a iterat sprijinul PNL pentru mediu de afaceri şi stimularea creării de noi locuri de muncă.

Răspundem pozitiv la solicitările constructive după ce am analizat propunerile celor două organizaţii patronale care au lansat ieri un pachet de 10 propuneri suport pentru mediul local de afaceri  (pot fi consultate aiciîn atenţia candidaţilor la alegerile locale. Exact acesta este dialogul pe care ni-l dorim. Liberalii sunt compatibili cu dezvoltarea economică. Vă reamintesc că Programul SRL-D dedicat tinerilor debutanţi în afaceri l-am creat cu sprijinul guvernului în anul 2011 şi s-a dovedit de departe cel mai eficient şi rentabil în crearea de noi locuri de muncă, până în prezent, dintre toate programele publice suport pentru antreprenoriatul român. Stânga este compatibilă cu şomajul. În primele 3 judeţe din ţara furnizoare de şomeri găsim Doljul, Galaţiul şi Teleormanul, toate conduse la nivel local de către PSD” a susţinut deputatul Andreea Paul.

Aceasta a adăugat că „nu poţi vorbi de perspective rezonabile de dezvoltare economică într-o Românie în care numărul salariaţilor în sectorul privat se ridică doar la 3,6 milioane de persoane, iar populaţia totală ocupată în mediul privat la doar 7,2 milioane de persoane, una dintre cele mai mici rate de ocupare a populaţiei din UE. Aşadar, stimularea creării de locuri de muncă este prioritară pentru candidaţii PNL prin mai buna guvernare locală şi prin conectarea la UE. Spunem stop baronilor locali şi familiilor de baroni locali. Cei din urmă căpuşează, creează şi menţin sisteme corupte locale, scurgeri de fonduri din banul public de care îşi bat joc.”

„Un exemplu năucitor ţine de reabilitarea drumurilor, punând zecile de stâlpi de electricitate fix în mijlocul trotuarelor în Negreşti Oaş. Un alt exemplu năucitor ţine de reabilitări termice electorale. Pornind de la sectorul 3, unde PSD se şi laudă că reabilitează primăvara asta cât în tot mandatul, până la promisiunile aberante din Negreşti Oas, în nordul ţării, care nu ţin cont de lege. Administraţiile defecte ale PSD fac să nu mai existe reguli economice, ci reguli mafiote. Ceea ce e teribil şi rimează cu Rompetrol, cu „Ferma Băneasa”, cu Tăriceanu la DNA şi cu alte scandaluri care nu lasă loc discuţiilor serioase despre taxe, strategii de dezvoltare locală pe termen mediu şi lung” a mai completat Prim-Vicepreşedintele PNL.

„Avem de gestionat încă un pericol, ca la finele anului 2016 România să nu aibă strategiile pe care Comisia Europeană ne-a rugat să le elaborăm şi adoptăm încă din trimestrul patru al anului 2012, pentru o bună absorbţie a fondurilor europene 2014-2020. Este vorba de strategia pe energie, de strategia pe sănătate, pe agricultură, pe administraţie publică şi încă vreo câteva. Riscul neadoptării acestor strategii este o realitate. Comisia Europeană poate avea oricând un argument pentru blocarea fondurilor europene”.

„Dacă ne uităm la clasamentul judeţelor în ţară în funcţie de rambursarea efectivă a banilor europeni, să nu vă surprindă dacă vă spun că în ultimele 12 clasate, 11 judeţe nu sunt conduse de PNL: Satu Mare, Teleorman, Vaslui, Harghita, Buzău, Mehedinţi, Covasna, Gorj, Giurgiu, Sălaj şi Ialomiţa” a susţinut deputatul liberal.

În final, Andreea Paul a concluzionat spunând următoarele: „Peste 10 zile alegem un primar pentru viitor, adică pentru perioada 2016-2020, incompatibilă cu baroni locali, comunităţi izolate sau spitale care ucid oameni. Această perioadă trebuie să însemne transparenţa şi aducerea oraşelor şi a comunelor la acelaşi nivel cu cele din Europa. Candidaţii PNL au răspuns pozitiv la această provocare, au deja integrate propunerile lansate ieri de creatorii privaţi de locuri de muncă, iar acolo unde încă nu apar le vom adapta la nevoile locale.”

Andreea Paul

Prim-Vicepreşedinte al PNL

Deputat de Ţara Oaşului, Satu Mare

Abonează-te acum Online!
 1. satmarean a spus: 02 iunie 2016, ora 15:53

  la rubrica sport ce ne spui Andreea?

 2. dracula a spus: 31 mai 2016, ora 08:44

  CAMELEOANCA ANDREA VASZ PAUL DIN BOBOTA JUD. SALAJ PTR. CA CEI DE A COLO NU AU VRUTO O FOST INPUSA PDL-ULUI SATMAREAN DE
  SLEACTA BASISTA !!! NA FACUT NIMIC IN JUDETUL ASTA DEAT A STARNIT PANICA SI URA BA PE DEASUPRA SE SI LAUDA CU REALIZARILE ALTORA CA AR FI MERITELE EI !!! MERITUL EI ESTE CA NE-A PROVOCAT SCARBA !

 3. exagerat a spus: 28 mai 2016, ora 11:48

  In Satu Mare firmele de apartament platesc impozit mai mare deacat in Cluj,valoarea evaluata inmultzita cu 1,51,iar in Cluj cu 0,2lasuta .In concluzie nu merg la vot!!!

 4. nicu a spus: 27 mai 2016, ora 19:44

  Sinteti rusinea societati marele ziar independent.

 5. nicu a spus: 27 mai 2016, ora 19:25

  DOMNUL ADMINISTRATOR NU ARE DREPTUL DE A INTERZICE CUI VA DACA SCRIE ADEVARUL DESPRE OR CINE IN ACEASTA TARA. EARA SA FIE JIGNIT IN INTIMIDADE A PERSOANEI IAR RESTUL ESTE OBLIGAT DE A APROBA DREPTUL LA REPLICA DACA SE VEDE MINCIUN GROSOLANE…… VAZIND BUNA VOINTA VOASTRA ESTE O RUSINE DIN PARTEA CONDUCERI MARELUI ZIAR INDEPENDET.

 6. nicu a spus: 27 mai 2016, ora 19:21

  DOMNUL ADMINISTRATOR NU ARE DREPTUL DE A INTERZICE CUI VA DACA SCRIE ADEVARUL DESPRE OR CINE IN ACEASTA TARA. EARA SA FIE JIGNIT IN INTIMIDADE A PERSOANEI IAR RESTUL ESTE OBLIGAT DE A APROBA DREPTUL LA REPLICA DACA SE VEDE MINCIUN GROSOLANE.

 7. nicu a spus: 27 mai 2016, ora 19:16

  DOMNILOR de la informatia zilei va rog sa ne aduceti la cunostinta ca cine plateste ,,sponzorizeaza ,,toate minciunile acestei persoane de 3,4 ori pe saptamina in ziarul local ca noi stim ca aceasta femeie este plima cu minciuni si rautate,fata de adversarilor politici cunoscind hotiile pe care le face cu sotul lui ca expert financiar .

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.