Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Ciprian Crăciun – raport la 500 de zile 03.36 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Se deschid sezoanele de vânătoare 05.48 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 09.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Laura Diana Bota 10.55 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.16 Teleshopping 11.33 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Părăsirea timpurie a şcolii, cauze şi soluţii 14.28 Teleshopping 14.43 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu 15.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Sike Tamas, titlul emisiunii: Parcurile, grădinile, refugii importante pentru biodiversitate 15.55 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Despre oamenii demonizaţi 16.48 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 17.40 Panoramic sportive, cu Ionuţ Blăjean, invitat Florin Mulcuţan, titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine 18.40 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţ 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Rostul consilierii psihologice în doliu 23.30 Ştiri

Andreea Paul: “Pe unde am trecut e m­ai bine ca înainte”

Scris de I. Z., 14 ianuarie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Andreea Paul la Spitalul Negresti

Andreea Paul la Spitalul Negresti

Cum arăta Laboratorul de analize al Spitalului din Negreşti Oaş înainte şi după modernizarea facilitată de către deputatul de Ţara Oaşului?
Laboratorul de analize al Spitalului orăşenesc din Negreşti Oaş a fost modernizat cu cei 500 mii de lei obţinuţi printr-un amendament al deputatei Andreea Paul, depus şi acceptat pentru proiectul de buget aferent anului 2015.

Laboratorul de analize al Spitalului orăşenesc din Negreşti Oaş, înainte de modernizare

Laboratorul de analize al Spitalului orăşenesc din Negreşti Oaş, înainte de modernizare

Pe unde am trecut e mai bine ca înainte. Am revizitat spitalul din Negreşti Oaş pentru care am reuşit să obţin în anul 2015 alocarea din bugetul ţării a 500.000 de lei pentru suplimentarea bugetului local şi modernizarea Laboratorului de analize medicale”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul.

Deputata de Ţara Oaşului a insistat în a obţine finanţarea acestui obiectiv investiţional pentru a da o şansă reală la viaţă tuturor oşenilor care trec pragul Spitalului orăşenesc din Negreşti Oaş, ştiut fiind că speranţa medie de viaţă a unui sătmărean este cea mai mică din ţară, conform datelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică, precum şi faptul că o cincime din populaţia sătmăreană depinde de serviciile acestui spital.

Evoluţia lucrărilor de modernizare şi parte din echipamentele noi achiziţionate,  în urma amendamentului acceptat

Evoluţia lucrărilor de modernizare şi parte din echipamentele noi achiziţionate,  în urma amendamentului acceptat

Conform celor declarate renovarea este aproape finalizată o bună parte din noua aparatură medicală a sosit, iar la începutul acestui an vor începe procedurile de acreditare la CNAS.

Deputata de Ţara Oaşului ne-a precizat că “Totul începe de la populaţie. Orice decizie publică sau strategie locală de dezvoltare porneşte de la oameni şi investiţiile necesare pentru sănătatea lor.”

Speranţa medie de viaţă a sătmăreanului este de 73 de ani, cea mai mică din România

Înainte de a depune acest amendament, Andreea Paul a făcut o analiză a evoluţiei populaţiei sătmărene în ultimii 15 ani şi ne-a oferit trei concluzii cu impact major asupra stării de sănătate<

Amendamentul depus la bugetul ţării de către deputatul Andreea Paul pentru anul 2015

Amendamentul depus la bugetul ţării de către deputatul Andreea Paul pentru anul 2015

1. TRĂIM PUŢIN: Speranţa medie de viaţă a sătmăreanului este de 73 de ani, cea mai mică din România. Suntem pe ultimul loc în ierarhia judeţelor din ţară, după Giurgiu, Călăraşi şi Tulcea. Cel mai mult trăiesc cei din judeţul Vâlcea cu o speranţă de viaţă de aproape 78 de ani.

2. PIERDEM RESURSA UMANĂ: Populaţia Sătmarului a scăzut cu peste 11 mii de persoane şi îmbătrâneşte accelerat. Viteza de depopulare a crescut în ultimii 3 ani, din cauza migraţiei externe, a sporului negativ al migraţiei interne, precum şi a natalităţii reduse.

3. ÎMBĂTRÂNEŞTE POPULAŢIA: Problemele de sănătate se accentuează pe măsura înaintării în vârstă. Vârsta medie a sătmărenilor a crescut de la 35 de ani în anul 2000, la 39 de ani în prezent. Populaţia din oraşe este în medie cu 3 ani mai în vârstă decât la sate. Femeile sunt mai în vârstă tot cu 3 ani, în medie, decât bărbaţii. Totodată, femeile trăiesc, în medie, cu 8 ani mai mult decât bărbaţii în Satu Mare.

Concluzia este că politicile locale de dezvoltare din ultimii 25 de ani nu au răspuns la principala provocare< traiul oamenilor, speranţa lor de viaţă, nu orice viaţă, ci sănătoasă şi decentă. Rezultatul este grav. În judeţul Satu Mare trăim puţin şi prost< cel mai puţin din România şi pe locul 27 în ţară la produsul intern brut pe locuitor. „La alegerile locale care vin alegeţi oamenii şcoliţi, competenţi, oneşti şi harnici, oameni ai faptelor, nu ai vorbelor. Alegeţi viaţa! Cereţi câţiva ani în plus de viaţă, infrastructură sanitară şi o viaţă mai bună!” a susţinut prim-vicepreşedintele PNL.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
 1. ioan a spus: 01 februarie 2016, ora 18:02

  Patriciu ,, patriciu da aista nu-i nume de osan,, ii nume clar de bolsevic care isi da arama pe fata in maniera de citit ,cultivat, crescut bine in jurul cotetelor porcine,, BAAA analfabetule ce ai in creierul ala sa o tuci pe unguroaica ,, te doare ca i votat-o si esti un tradator sau venetic in zona.. !!! noa da nu ne-om punie mintiea cu tinie!!!!! hai la bar in centru si povestim cat vrei da fara arme albe binie ?????????????? noa sa siii digan !!!

 2. sfab a spus: 21 ianuarie 2016, ora 15:36

  Pe unde ai trecut ai rezolvat doar comisioane pentru firmele sotului tau

 3. Eugen a spus: 16 ianuarie 2016, ora 12:02

  Poate ar trebui sa treaca si prin puscarie ca sa le faca un bine si celor de acolo. Cine minte o data va minti si alta data. Eu vreau oameni corecti si de cuvant, Nu mincinosi !.

 4. ulpius a spus: 16 ianuarie 2016, ora 09:25

  Pe unde treci sameni numai ura, scandal, esti plina de venin ,intr-un schimb de muscatruri cu o cobra ,moare cobra.

 5. PATRICIU a spus: 15 ianuarie 2016, ora 22:07

  EU AS ZICE ALTCEVA….PACAT CA AVEM ANALFABETI CA IOAN CARE ZICE CA E OSAN!RUSINE ANALFABETULE INVATA SA SCRII SI DUPA ACEEA POSTEAZA SI TU COMENTURI!

 6. Pal Inka a spus: 15 ianuarie 2016, ora 20:21

  Noroc ca n-ai ramas acolo pe unde ai trecut! PS-Nu incerca sa te lauzi in fata oamenilor caci n-ai facut absolut nimic (bun) !Zi mersi ca (inca)nu va intreaba nimeni despre „evaluarile” facute pentru ANRP!

 7. ioan a spus: 15 ianuarie 2016, ora 18:16

  D a asa este pe unde treci pute de trazneste ,, imbecil-o.. este mare pacat ca intre noi negresteni exista tradatori de neam care te-au ales pe tine unguroaica spurcata ,,, care ne-ai mancat banii ,, fara sa te mai speli de cata mizerie prezinti pe unde calci,,,,… grav este pentru ca negrestenii mari oseni ai lumiki au TRADAT si te-au ales ,, dorim ca aceste fete osenesti sa te voteze din nou ,, sau nu conditionat ca acestia ,,,, SA PLECE DIN TARA OASULUI,,,, sa mearga unde si-oa intarcat mutu iapa ,, rusine sa va fie negresteni votanti de putrefactii ca vass>>>>>

 8. anton de la canton a spus: 15 ianuarie 2016, ora 07:40

  Cu condiţia să nu mai treci!!!

 9. Tataram a spus: 15 ianuarie 2016, ora 06:25

  Asa da! Hai baieti ca puteti si voi. Unde sunteti?! Sunt mandra de Paul vass. Ne reprezinta cu cinste si forta.

 10. Andrei a spus: 15 ianuarie 2016, ora 02:59

  Pe la moarte mai trebuie sa plece dupa cat a fura:)))

 11. Carcotasul a spus: 14 ianuarie 2016, ora 20:01

  Pe unde ai trecut purici multi nu ai facut!

 12. nicu a spus: 14 ianuarie 2016, ora 15:43

  Da este adevarat pe unde a trecutAndreia Paul Vass nici earba na mai crescut de cind este Deputata de Negrest Oas.,,,,,,,, votatii PONTA VOTATII PONTA.

 13. Nicu a spus: 14 ianuarie 2016, ora 13:26

  Bravo. Felicitari!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.