Anchetă: cum e să stai în casă, să nu te poţi întâlni cu prietenii la o cafea? | Informaţia Zilei

Anchetă: cum e să stai în casă, să nu te poţi întâlni cu prietenii la o cafea?

Scris de Ioana Vladimirescu, 25 martie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Prof. Corina Chindriş, directoarea Şcolii Octavian Goga: “Îi îndemn pe elevi să stea acasă, în siguranţă, să fie responsabili, calmi şi echilibraţi”

Profesorii îi indeamnă pe elevi să stea acasă, să fie responsabili, calmi şi echilibraţi

Şcolile sunt închise. Elevii se pregătesc de acasă. Prin intermediul internetului, al telefoanelor mobile, tabletelor şi laptopurilor, profesorii le transmit lecţiile, dar şi temele pe care le au de făcut acasă în această perioadă.

Cum trec prin această perioadă profesorii, educatorii, cadrele didactice în general, dar şi elevii, aflăm chiar purtând o conversaţie, la rândul ei în mediul virtual, desigur.

Prof. Corina Chindriş, directoarea Şcolii Octavian Goga: “Îi îndemn pe elevi să stea acasă, în siguranţă, să fie responsabili, calmi şi echilibraţi”

Profesoara Corina Chindriş, care este şi directoarea Şcolii Gimnaziale Octavian Goga din Satu Mare, ne transmite următorul mesaj: „În calitate de profesor, consider că noi suntem lideri de opinie în societate şi de aceea trebuie să fim responsabili şi să transmitem un climat de linişte pentru ca această perioadă de grea încercare să treacă cu bine. În permanenţă suntem întrebaţi de părinţi şi elevi deopotrivă despre evoluţia lucrurilor, despre demersul didactic care azi în întreaga ţară se derulează online. Consider că este importantă legătura dintre profesori şi elevi. Totodată, volumul de muncă dat trebuie să fie calibrat, să nu existe o supradimensionare pentru a nu-i obliga pe elevi să petreacă foarte mult timp în faţa dispozitivelor electronice. Noi, cadrele didactice, am informat părinţii şi elevii că în această perioadă nu se dau note şi nu se pun absenţe, este o situaţie excepţională care trebuie tratată ca atare, urmând ca după reînceperea activităţii instructiv-educative să vedem felul în care se va recupera materia şi cum se va finaliza acest an, respectiv toate activităţile prevăzute pentru acest an şcolar”. Profesoara Corina Chindriş transmite în final următorul îndemn către elevii Şcolii Octavian Goga: “Îi îndemn să stea acasă, în siguranţă, să fie responsabili, calmi şi echilibraţi. De-abia aştept să ne revedem cu toţii sănătoşi şi bucuroşi! Ţinem aproape! Bunul Dumnezeu să ne ocrotească pe toţi!”

Prof. Renata Inovan Daniel, Şcoala Gimnazială Bălcescu-Petofi Satu Mare: “Toate cadrele didactice ale şcolii ţin legătura permanent de acasă, online, cu elevii lor”

Profesoara de muzică Renata Inovan Daniel de la Şcoala Gimnazială Bălcescu-Petofi din Satu Mare ne scrie următoarele: “Noi nu facem ore online în această perioadă. Am preferat să fac un grup cu toţi elevii cărora le predau, grup în care le pun audiţii zilnice, referate, proiecte de făcut nu le dau decât câte una pe elev, pe google classroom sau pe messenger. În rest îi rog să urmărească dansuri şi să asculte interpretări ale unor cântăreţi renumiţi.” Profesoara Renata Inovan Daniel este şi dirigintă a unei clase de-a VIII-a la Şcoala Bălcescu Petofi şi ne-a mărturisit elevii sunt puţin speriaţi de examenul din viitorul apropiat, dar profesorii de la clasă, fiecare în parte, ţin legătura cu ei şi să oferă tot suportul necesar, îi îndrumă şi îi calmează. De asemenea, interlocutoarea noastră ne mai spune că şi consiliera şcolii este în legătură permanentă cu elevii care au nevoie de sfaturi. Renata Inovan Daniel nu e doar profesoară, ci înainte de toate e şi mamă. Stă acasă în această perioadă cu familia ei şi cu fiica Andreea, elevă în clasa a III-a, pe care o ajută dacă e nevoie la teme. Nu are multe teme de casă, dar mama observă că are nevoie de sprijin mai ales la formele geometrice gen cub, cuboid, con. Andreea îşi face temele sau testele primite pe google classroom.

Prof. Corina Surducan, Şcoala Gimnazială Constantin Brâncoveanu: “Mărturisesc că pentru mine această perioadă de stat acasă reprezintă o <provocare fără precedent> nu neapărat plăcută, dar privită din perspectiva umanităţii, benefică”

Prof. Corina Surducan, Şcoala Gimnazială Constantin Brâncoveanu: : “Mărturisesc că pentru mine această perioadă de stat acasă reprezintă o nu neapărat plăcută, dar privită din perspectiva umanităţii, benefică”

Profesoara Corina Surducan, dirigintă la clasa a VIII-a B de la Şcoala Gimnazială Constantin Brâncoveanu ne-a scris următoarele: “Mărturisesc că pentru mine această perioadă de stat acasă reprezintă o <provocare fără precedent> nu neapărat plăcută, dar privită din perspectiva umanităţii, benefică. Fiind închise şcolile, am învăţat lecţia sufocării în casă, a predării online, de la distanţă, fără a mai trăi bucuria întâlnirii cotidiene concrete. E un prilej care ne face să reflectăm, să preţuim mai mult valorile fundamentale ale vieţii – solidaritatea, iubirea, iertarea, respectul faţă de semeni -, deoarece viaţa ne-a dat o lecţie a tăcerii şi poate astfel vom şti să apreciem mai mult VIAŢA, LIBERTATEA, SĂNĂTATEA”.

Educatoare Raţ Florentina, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr 1 Satu Mare

“Cum e sa stăm acasă?…. Trăim nişte momente istorice în care ni se schimbă total reperele, valorile, ne chinuim cu toţii să rămânem cu mintea întreagă, să facem faţă fricii şi panicii, să ne adaptăn unei noi ordini naturale. Mi-ar plăcea să trăim conştient aceste vremuri istorice, nu cocoşaţi, presaţi şi cu ochii arzând în ecrane. Avem nevoie să învăţăn ceva din ceea ce ni se întâmplă, nu să continuăm aceeaşi nebunie, cea din-nainte. În aceste clipe colosale în existenţa umană, părinţi, profesori, copii, noi toţi vom primi cea mai importantă lecţie a vieţii noastre predată însăşi de Univers…nu poţi să fi sănătos pe o Planetă bolnavă…bolnavă de poluare, de răutate, de mândrie, de trufie, de lăcomie… şi credeţi-mă …nu ne vom mai întoarce la normal…vom fi nevoiţi să ne adaptăm la alt „normal „….ca să nu pierim. Ne stresăm unii pe alţii când omenirea întreagă se zbate pentru supravieţuire! … copiii sunt inundaţi de lecţii online, sunt fortaţi să stea zilnic, ore întregi, cu ochii în ecrane, să nu piardă ceva. Să piardă ce?…părerea mea, că pierd timp şi energie.

Sper să fie bine cât de repede, să reluăm cursul vieţii normal şi mai atent şi cu respect unul faţă de altul. ” Educatoare Raţ Florentina, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr 1 Satu Mare.

Profesoara Ligia Andreica de la Colegiul Naţional Doamna Stanca

Profesoara Ligia Andreica de la Colegiul Naţional Doamna Stanca ne scrie: “Este o perioadă fără precedent în invatamantul romanesc. Elevi si profesori la unison suntem inobilizati sa interactionam decat virtual. Trimitem claselor pe care le avem lectii cu gramatică, vocabular dupa care fişele de lucru servesc ca feed back pt a vedea in ce proportie au inteles elevii cunostintele predate.Temele date le primim rezolvate de către fiecare elev in parte urmand ca eu sa le corectez si sa le trimit ulterior. Nu avem voie sa dam note si sa trecem absente in aceasta perioadă.  De asemenea, eu nu dau teste deoarece nu ar fi rezolvate obiectiv de catre elevi. Deci, eu nu consider testele o solutie obiectiva in aceasta perioadă.  Dar materia o parcurgem la fiecare nivel: gimnazial si liceal , in cazul Colegiului National ” Doamna Stanca „, pentru ca elevii sa fie macar familiarizaţi cu lectiile pe cand ne intoarcem”.

 

Profes

Mariana Toth, educatoare Culciu Mic

Monica Toth Codreanu, educatoare la Grădiniţa cu Program Prelungit Culciu Mic, ne-a scris: “Pentru mine ca educatoare este foarte ciudat să stau acasă ştiind că nu este vacanţă. Noroc cu internetul, că aşa putem comunica uşor cu părinţii, pe grupul clasei. Acolo propun activităţi de învăţare, jocuri de relaxare, distractive, de creaţie şi aşa mai departe. Fiecare părinte îşi poate alege să se implice în ceea ce consideră că poate face acasă cu copilul. Eu personal mă bucur că am feed-back pozitiv, părinţi receptivi şi implicaţi, conştienţi că trebuie să formăm o echipă spre binele copilului. Aştept că nerăbdare să revenim la grădiniţă, la programul nostru normal!”.

 

Elevii, stând acasă, făcând totuşi teme şi lecţii, majoritatea cu program de dimineaţă, sesiuni de lucru cu doamnele învăţătoare de la 8.30 dimineaţa sau ore de teleşcoală de la ora 9, par a se fi săturat la rândul lor de acest gen de… şcoală. Le e dor de colegii lor, deşi vorbesc zilnic pe whatsup şi au la îndemână apelurile video pe diverse reţele de socializare. Le e dor de banca lor, de clasa lor, ba chiar şi de profesorii lor. Până şi de cei consideraţi cei mai severi. Elevii din clasa a VIII-a şi colegii lor din an terminal de liceu se gândesc cu groază la ce va urma. Examenele. Dar oare vor mai avea loc? Oare vor fi nevoiţi să facă din nou anul şcolar? Chiar şi cei mai mari, acum studenţi, cei care frecventau cursurile la zi ale universităţilor din ţară sunt puşi în dificultate de tot ceea ce înseamnă această şcoală la distanţă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517