Analiză şi măsuri ca urmare a rezultatelor la testele PISA | Informaţia Zilei

Analiză şi măsuri ca urmare a rezultatelor la testele PISA

Scris de Vasile Nechita, 07 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministrul Educaţiei revine asupra declaraţiilor cu privire la testele PISA şi anunţă că luni va realiza, împreună cu specialiştii şi cercetătorii în ştiinţele educaţiei, “o analiză profundă a rezultatelor PISA 2018”, iar până “cel târziu la sfârşitul lunii decembrie vreau să avem un set de măsuri concrete cunoscute şi asumate de toţi actorii educaţionali”.

Anunţurile vin după ce, în ziua anunţării rezultatelor PISA de către OECD, ministrul Anisie a declarat că nu trebuie să ne îngrijoreze rata de 44% analfabetism funcţional arătată de PISA 2018, pentru că rezultatele obţinute de România nu reprezintă o imagine a întregului sistem de educaţie.
“Sunt conştientă de importanţa” testelor PISA, a scris ministrul Educaţiei, Monica Anisie, pe pagina sa de Facebook, precizând că este cea care în 2016, din funcţia de secretar de stat pe preuniversitar în Guvernul Cioloş, a lucrat pentru participarea României la testele PISA în 2018.
 

“PISA 2018 s-a desfăşurat ca urmare a eforturilor pe care eu le-am depus în anul 2016, tocmai pentru că am fost şi sunt conştientă de importanţa acestora şi pentru că nimeni altcineva nu îşi asumase ca România să intre în această evaluare. De altfel, nici până la momentul actual niciun alt ministru nu şi-a asumat iniţierea Hotărârii de guvern privind PISA 2021”, a continuat Anisie.

Ministrul Educaţiei a anunţat că joi a stabilit “planul de acţiune ca urmare a rezultatelor PISA 2018, în care am inclus atât măsuri imediate, cât şi măsuri de perspectivă: Luni, 9 decembrie, împreună cu specialiştii şi cercetătorii în ştiinţele educaţiei voi realiza o analiză profundă a rezultatelor PISA 2018, analiză care va constitui baza pentru identificarea şi adoptarea unor măsuri. Luni, 16 decembrie, voi organiza o dezbatere la care, alături de specialişti, vor participa reprezentanţi ai profesorilor, elevilor şi ai societăţii civile. Până cel târziu la sfârşitul lunii decembrie vreau să avem un set de măsuri concrete cunoscute şi asumate de toţi actorii educaţionali.”

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517