Amenzi pentru o pizzerie şi un bar din oraşul Tăşnad | Informaţia Zilei

Amenzi pentru o pizzerie şi un bar din oraşul Tăşnad

Scris de Ioan Aniţaş, 02 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În perioada 25 – 31 octombrie, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat 87 acţiuni de control. Verificările au vizat: exploataţii profesionale şi non profesionale de animale, asociaţii şi fonduri de vânătoare.

Verificările au vizat: unităţi de abatorizare, unităţi de procesare carne şi lapte, depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, unităţi de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non animală, depozite, unităţi de procesare carne, unităţi procesare lapte.

Continuă şi în această săptămână acţiunea de verificare a respectării condiţiilor şi normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în cantinele şcolare, în cantinele creşelor, căminelor şi grădiniţelor, în unităţile de catering care deservesc unităţi şcolare şi preşcolare, de pe raza judeţului Satu Mare. Cu această ocazie au mai fost verificate până la această dată încă 3 cantine şcolare şi preşcolare, 7 chioşcuri alimentare şi magazine de incintă şcolară, precum şi 1 unitate tip catering care asigură hrana pentru unităţile de învăţământ.

Trei amenzi a câte 1.200 lei

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat, 10 sancţiuni contravenţionale, din care 3 amenzi contravenţionale în valoare totală de 3.600 lei, din care: o amendă în cuantum de 1.200 lei, unei pizzerii din Tăşnad – pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de comercializare şi depozitare, o amendă în valoare de 1.200 lei, în cazul unui bar de zi, Tăşnad, pentru nerespectarea condiţiilor de igienă la depozitarea produselor alimentare şi a treia amendă tot în valoare de 1.200 lei, unui Fast Food din Satu Mare, pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi 7 avertismente unor comercianţi de produse lactate, legume şi fructe din pieţele agroalimentare din Satu Mare şi Tăşnad, cu domiciliul în localităţile Satu Mare, Micula Nouă, Doba, Pişcolt, Drăguşeni, Dorolţ şi Silivaş.

Cu ocazia controalelor întreprinse, în PIF Halmeu şi în unităţi autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de pe raza judeţului Satu Mare, a fost supusă sechestrului/reţinerii oficiale şi apoi confiscată cantitatea de 49 kg produse şi specialităţi alimentare de origine animală, în valoare de 1.216 lei, cantitate care a fost denaturată şi apoi incinerată într-o unitate de ecarisare a teritoriului, autorizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517