Image 1
Image 2

Amenzi de peste 300.000 lei pentru unii sătmăreni care nu pot sta în casă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De duminică și până luni, la nivelul județului Satu Mare, echipajele mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări în cazul a 2.563 de persoane, pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, ocazie cu care au identificat 4 persoane care nu respectau măsurile de izolare la domiciliu, astfel că a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoanele mai sus menționate au fost internate într-un centru de carantină.

De asemenea, față de persoanele în cauză polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare totală de 20.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu.

Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 172 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 307.600 de lei, persoanelor care nu au respectat prevederile art. 1 din Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv au părăsit nejustificat locuința și nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Tot pe parcursul zilei de ieri, 29 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat acțiuni care au vizat verificarea a 53 de agenți economici, de pe raza județului Satu Mare, a căror activitate a fost suspendată în această perioadă, fără a fi identificate nereguli, aceștia înțelegând gravitatea situației și astfel conformându-se.

4 comentarii

  1. Cand dati amenzi cantati si imnul romaniei ca sa stie cel amendat in ce tara traieste. Dar ce faceti cu “ORGANELE…” inconstiente care se ocupa cu raspandirea Coronavirusului de exemplu cazul de vinerea trecuta in Targu Secuiesc unde “ORGANELE…” care au insotit oficial si obligatoriu un convoi de masini cu cetateni romani care s-au reintors din strainatate si care tranzitau acest Oras au permis acestora sa iasa din masini si sa foloseasca un bancomat din Oras ca sa scoata bani respectiv, seara au folosit o parcare din fata unui Hypermarket pe post de WC public dupa care primarul instiintat a fost nevoit sa faca dezinfectie zonala. Acestia nu reprezinta un pericol social ?….Aceste “ORGANE… ” nu au contribuit astfel la raspandirea bolii ? . ( In parcarile de la Hypermarketuri se afla si masini cu numere straine venite din strainatate , pe acestia nu le verifica nimei , ce si cum ?, sau asta nu conteaza….)

  2. Alta solutie ar fi ca oamenii sa respecte legile si restrictiile. Daca in tara asta numai cu biciul poti face ordine, nu e de mirare ca amenzile sint mari. La inceput au fost mici, dar romanul nu este obisnuit cu disciplina. Poate se va obisnui acum.
    E buna si militaria la ceva! Sint domenii in care ar trebui introdusa comanda militara temporara. Sanatatea este unul dintre ele. CFR, Tarom, petrochimia sint si ele dezorganizate. Pe vremea regelui Carol I compania CFR era sub comanda militara, find numita si “a doua armata”.

  3. Cu aceste amenzi ce se realizat?Au facut guvernele ceva in sanatate?Aici se vede ca traim intrun stat unde dictatura si hotia domina.Legile sunt facute pentru politicien, indiferent in ce partid este,si pentru cei cu bani.Eu nu sunt contra carantinei la domiciliu ci din potriva,dar amenzile sunt prea mari.Trebuie casit o alta solutie pentru izolarea persoanelor suspecte de covi-19.Dar la noi in tara unde se testeaza boala 100%?Sau pe cei suspecti?Ce ar fi daca senatori,parlamentari,procurori,judecatori,…ar dona din veniturile lor uriase si ne meritate 10% pentru sanatate.Primul care sa fie in frunte presedintel,si fosti,prsedint ai tari..

Lasă un răspuns

Connect with