Amenzi de peste 13.000 lei acordate de inspectorii DSVSA Satu Mare | Informaţia Zilei

Amenzi de peste 13.000 lei acordate de inspectorii DSVSA Satu Mare

Scris de Ioan Aniţaş, 12 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În perioada 4 – 10 octombrie, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat 102 acţiuni de control.

Verificările au vizat: unităţi de abatorizare, unităţi de procesare carne şi lapte, depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, unităţi de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non-animală, depozite, unităţi de procesare carne, unităţi procesare lapte.

Ce au urmărit inspectorii?

În cadrul acţiunilor de verificare efectuate în această perioadă de inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA s-a urmărit: respectarea condiţiilor generale de igienă, originea materiilor prime şi existenţa documentelor însoţitoare, respectarea condiţiilor privind ambalarea, marcarea şi etichetarea alimentelor, condiţiile de transport, modul de depozitare, modul şi condiţiile de preparare şi comercializare a produselor alimentare de origine animală şi non-animală, monitorizarea şi eliminarea subproduselor improprii consumului uman, precum şi existenţa echipamentului de protecţie.

Continuă şi în această săptămână acţiunea de verificare a respectării condiţiilor şi normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în cantinele şcolare, în cantinele creşelor, căminelor şi grădiniţelor, în unităţile de catering care deservesc unităţi şcolare şi preşcolare, de pe raza judeţului Satu Mare. Cu această ocazie au fost şi vor fi verificate chioşcurile de incintă precum şi magazinele alimentare, barurile şi alte unităţi de alimentaţie publică de pe o rază de 300 de metri în jurul unităţilor şcolare.

Amenzi totale de peste 13.000 lei

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13.600 lei, din care 3 amenzi în cuantum de câte 1.200 lei la o pizzerie în Satu Mare, unui magazin alimentar din Satu Mare pentru nerespectarea condiţiilor de igienă la depozitarea produselor alimentare, respectiv unui restaurant din Satu Mare pentru nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiul destinat preparării produselor alimentare şi unui al doilea restaurant din Satu Mare, amenda fiind de 10.000 lei, pentru comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare.
Având în vedere evoluţia pe teritoriul României a pestei porcine africane, aşa cum am mai informat, carnea proaspătă de porc, carnea preparată sau carnea tocată de porc, precum şi produsele din carne care conţin carne de porc nu pot face obiectul transportului către alte State Membre dacă provin din zonele cuprinse în Decizia Comisiei nr. 1185/2019 privind măsurile zoo-sanitare de combatere a pestei porcine africane în anumite State Membre ale UE.

Pentru orice sesizări, reclamaţii în domeniul sanitar veterinar şi al siguranţei alimentare, vă rugăm să apelaţi CALL CENTER la numărul de telefon 0800.826.787 sau 0261.715.956.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517