Amendă drastică pentru scumpiri în telefonia mobilă | Informaţia Zilei

Amendă drastică pentru scumpiri în telefonia mobilă

Scris de Vasile Andreica, 06 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

ANPC a dispus, prin Ordin al preşedintelui, încetarea unei practici comerciale incorecte uzitate de către un operator de telefonie mobilă în raport cu consumatorii. Anterior, acesta fusese amendat cu 70.000 de lei.

Prin Ordin al Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), s-a dispus ca, de la data de 2 mai 2019, operatorul de telefonie mobilă amendat de comisarii ANPC în urmă cu câteva zile să înceteze practicile comerciale incorecte faţă de consumatori, constatate în urma controlului, realizate în scopul majorării costurilor abonamentelor.

Măsura, prevăzută la art. 13 alin. 1) lit. a) din Legea nr. 363/2007, este una complementară la amenda de 70.000 de lei dispusă după control, conform art. 17, alin. 1 litera c) din legea 363/2007 modificată.

La sfârşitul lunii aprilie, ANPC a realizat un control la unul dintre operatorii de telefonie mobilă prezenţi pe piaţă, autosesizându-se în ceea ce priveşte mesajele pe care acesta a început să le trimită abonaţiilor săi, prin care îi informează de creşterea costurilor abonamentelor, ulterior demarării controlului înregistrându-se şi reclamaţii pe această speţă.

În urma controalelor efectuate de ANPC, s-a constatat că operatorul economic respectiv utilizează o practică comercială incorectă, contrară diligenţei profesionale, deoarece a ales să transfere anumite costuri, apărute ca urmare a unor modificări legislative, în sarcina consumatorilor, folosind o poziţie de forţă dominantă şi psihologică.

Având în vedere că informaţiile trimise de către operatorul economic cu privire la majorarea preţului pachetului de servicii pot avea impact asupra unui număr de 2.338.617 consumatori,  ANPC a considerat necesară dispunerea încetării practicii comerciale incorecte.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345