Image 1
Image 2

AMD a început seria conferinţelor “Ortodoxia întâlneşte psihologia”

AMD a început seria conferinţelor "Ortodoxia întâlneşte psihologia"
AMD a început seria conferinţelor "Ortodoxia întâlneşte psihologia"
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
AMD a început seria conferinţelor "Ortodoxia întâlneşte psihologia"
AMD a început seria conferinţelor “Ortodoxia întâlneşte psihologia”

Asociaţia Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului din Satu Mare a deschis seria conferinţelor  şi întâlnirilor duhovniceşti “Ortodoxia întâlneşte psihologia” prin care doreşte să arate că psihologia şi teologia Bisericii nu sunt opuse, ci complementare şi conlucrează pentru atingerea unuia şi aceluiaşi scop, şi anume acela de a restabili demnitatea omului şi protejarea sa în faţa suferinţei.  

Prima dintre conferinţe, susţinută în ultima decadă a lunii august, a avut ca temă “Alcoolismul şi alte dependenţe. Prevenire şi reabilitare” şi a avut ca invitaţi  persoane cu o vastă experienţă  în recuperarea şi tratarea adicţiilor (dependenţelor)< Pr. Paul Jannakos, consilier în probleme de dependenţă la Clinica Comunitară a Universităţii din Detroit şi Clinica de Reabilitare ”Turning Point” din Michigan şi Pr. Andrew Harrison, psihoterapeut de familie la Clinica Pentru Adicţii ”Betty Ford” din California şi preot auxiliar al bisericii „Sf. Luca” din Palos Hills, Illinois, SUA.

Cea de-a doua conferinţă, duminică, 11septembrie, a avut ca temă “Spiritualitatea ortodoxă şi vindecarea adicţiilor” şi a fost susţinută de Floyd Franz director al programului „Sf. Dimitrie“ al Asociaţiei Filantropice Medical-Creştine „Christiana“ Cluj.

Specialiştii au vorbit pe larg despre alcoolism şi alte dependenţe, au explicat modul în care un om ajunge săf ie dependent de alcool, despre ce înseamnă să te confrunţi cu alcoolismul, impactul pe care îl are consumul de băutură asupra propriei vieţi, a familiei şi societăţii din care faci parte,  consecinţele asupra stării de sănătate, dar şi cum pot fi trataţi aceşti oameni. Specialiştii au arătat pe baza a numeroase studii şi cercetări faptul că alcoolismul este în primul rând o boală şi care poate fi întâlnită în rândul persoanelor din toate categoriile sociale şi profesionale. S-a mai evidenţiat faptul că această problemă cu care se confruntă societatea modernă poate fi prevenită şi totodată, există mijloace de reabilitare.

Nu în ultimul rând, vorbitorii au evidenţiat conlucrarea dintre psihologie, pe de o parte,care promovează diverse programe clinice pentru prevenire şi recuperareacelor care au avut de suferit de pe unor acestor dependenţe şi Bisercă, pe de altă parte, care încearcă să propună omului o soluţie pentru dezorientarea lui morală şi mijloace pentru găsirea unui echilibru interior.

Invitat în cadrul emisiunii Sănătate de la Informaţia TV, Floyd Franz a vorbit despre dependenţa de alcool  şi cum poate fi tratată. Emisiunea poate fi urmărită acum şi pe site-ul Informaţia TV – www.informatiatv.ro, rubrica Sănătate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with