Image 1
Image 2

Ambulanţa încearcă să coopteze medici pentru Compartimentul de consultaţii la domiciliu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ambulanţa încearcă să coopteze medici pentru Compartimentul de consultaţii la domiciliu
Ambulanţa încearcă să coopteze medici pentru Compartimentul de consultaţii la domiciliu

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Satu Mare lansează un apel pentru cooptarea de medici în completarea liniei de gardă  a Compartimentului de consultaţii de urgenţă la domiciliu.

“Având în vedere numărul redus de medici, Serviciul de Ambulanţă  Judeţean nu poate organiza activitatea compartimentului de consultaţii de urgenţă la domiciliu cu utilizarea autospecialielor de tip ACD aflate în dotare 24 din 24 de ore”, a spus managerul unităţii, ec. Gabriela Opriş,

Şefa Ambulanţei Satu Mare este de părere că prin funcţionarea acestui compartiment s-ar degreva din numărul solicitărilor înregistrate spre rezolvare de către echipajele medicale de urgenţă, implicit presiunea pe Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Este vorba de solicitări clasificate “cod verde” unde prezenţa medicului pentru diagnosticare este esenţială şi vitală. Totodată se consideră că s-ar reduce şi timpul de răspuns pentru solicitări din categoria “cod roşu”, “cod galben” şi astfel ar putea fi rezolvate într-un timp mai scurt un număr mai mare de solicitări.

Pentru a asigura acest serviciu de consultaţii de urgenţă la  domiciliu, Ambulanţa Satu Mare doreşte să coopteze medici de medicină generală şi medici în specialităţile – medicină internă şi pediatrie din afara unităţii. Aceştia ar urma să facă parte din echipa de gardă a instituţiei, prin încheierea de contracte individuale de muncă cu timp parţial. Managerul SAJ subliniază că tariful orar este în funcţie de gradul profesional al funcţiei respectiv medic, medic specialist sau medic primar şi în conformitate cu art.3, al.5 din Legea nr.284/2010 şi Legea nr. 250/2016.

Ţinta instituţiei este ca funcţionarea Compartimentului de  consultaţii de urgenţă la domiciliu să poată fi asigurată în special în turele de zi cu program între orele 7- 19.

Potrivit datelor expuse, acest compartiment activ din data de  1 iulie 2015  funcţionează în prezent în procent de 43%, tocmai din cauza lipsei de medici. Din acest motiv, activitatea compartimentului nu poate fi asigurată 24 de ore din 24.  În dotarea compartimentului de consultaţii se află autoturisme de transport ACD pentru medicii de gardă în vederea efectuării acestor consultaţii la domicilu. ~n cadrul compartimentului amintit pot efectua gărzi şi medici de familie din afara structurii serviciilor de ambulanţă. Coordonarea activităţii de consultaţii se face prin dispeceratul medical de urgenţă, iar unde este posibil, în colaborare cu medicii de familie.

Compartimentul de consultaţii de urgenţă şi transport sanitar neasistat funcţionează în regim de gardă şi/sau ture de cel mult 12 ore.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with